Διάγνωση Τριχόπτωσης

Διάγνωση Τριχόπτωσης

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ
ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ : ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Τα συμπτώματα της Τριχόπτωσης ποικίλουν και μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά ή ξαφνικά.
Με τις πρώτες ενδείξεις, όταν ο αριθμός τριχών που χάνονται είναι μεγαλύτερος από τον φυσιολογικό και το φαινόμενο επιμένει, θεωρείται σκόπιμο να γίνει επίσκεψη σε κάποιον ειδικό.

Είναι η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση ώστε να εκτιμηθεί η έκταση του προβλήματος, να πιστοποιηθεί η ύπαρξη ή μη Αλωπεκίας και κατ’ επέκταση να ταυτοποιηθεί το είδος και ο βαθμός της Τριχόπτωσης.

Με τον τρόπο αυτό ο ενδιαφερόμενος εξασφαλίζει ότι θα του προταθεί ο ιδανικότερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματός του.

Πριν λοιπόν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, το πρώτο και απολύτως απαραίτητο βήμα για την πρόληψη, την ενδυνάμωση ή την αποκατάσταση των μαλλιών είναι η υπεύθυνη Ενημέρωση και Πληροφόρηση από ειδικούς.

Δωρεάν Διάγνωση και Ενημέρωση

Γνωρίζοντας τη σημασία της έγκυρης και έγκαιρης Διάγνωσης, οι Ιατρικές Ομάδες της κλινικής μαλλιών Βergmann Κord προσφέρουν ολοκληρωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη ιατρικά, Διάγνωση Τριχόπτωσης.
Χωρίς χρέωση ή άλλη υποχρέωση από τον ενδιαφερόμενο, σε όλα τα Επιστημονικά Κέντρα της κλινικής ανά την Ελλάδα.

Μόνο έτσι είναι δυνατή η σύσταση Εξατομικευμένης Θεραπείας για την ολοκληρωμένη και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Με τον τρόπο αυτό είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο προφίλ του κάθε ενδιαφερόμενου.

Με την παραπάνω διαδικασία αποφεύγονται αποσπασματικές ή πρόχειρες λύσεις, οι οποίες ενδέχεται να «καλύψουν» το πρόβλημα παροδικά και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Η Διαδικασία της Διάγνωσης

metamosxefsi-malliwn-bergmann-kord-hair-clinics-diagnwsi-trixoptwsis-content-photo-001

Η διάγνωση της Τριχόπτωσης πραγματοποιείται από το Εξειδικευμένο Ιατρικό Επιτελείο, μετά από προσωπικό ραντεβού και μέσω συγκεκριμένων διαγνωστικών τεχνικών, όπως:

* Κλινική επισκόπηση: Η ιατρική διάγνωση ξεκινάει με τη λήψη του ατομικού ιατρικού ιστορικού.
Ακολουθεί μια ολοκληρωμένη επισκόπηση, μέσα από την οποία αποτυπώνονται τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της παθήσεως, τα οποία διαμορφώνουν την κλινική εικόνα του τριχωτού.

* Μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού και των μαλλιών (Microscopic Hair & Scalp Analysis): Μέσω ειδικής μικροκάμερας, συλλέγονται οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την πυκνότητα, τη γενική κατάσταση της τρίχας και του τριχωτού.
Στη συνέχεια ανιχνεύονται τυχόν δυσλειτουργίες όπως, π.χ. δερματικές παθήσεις, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ουσιαστική και ασφαλής εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης.

* Τριχοριζόγραμμα: Περιλαμβάνει εξονυχιστική παρατήρηση των τριχών μέσω μικροσκοπίου, με στόχο την καταγραφή του ακριβούς αριθμού των τριχών που βρίσκονται σε αναγεννή και καταγεννή φάση, ώστε να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα στο τριχοθυλάκιο.

Αποτιμήσεις Διαγνωστικού Ελέγχου

Ο Διαγνωστικός Έλεγχος στη Βergmann Κord ανάλογα με την κάθε περίπτωση, αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό εφαρμόζεται σήμερα διεθνώς στη διάγνωση της τριχόπτωσης. Με τον συγκεκριμένο έλεγχο αναλύεται και αποτιμάται η ακριβής κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και ταυτόχρονα καταγράφονται όλα τα δεδομένα, όπως:

* Ύπαρξη δερματολογικών παραγόντων πάθησης

* Υπολογισμός δραστηριότητας σμηγματογόνων αδένων

* Μελέτη της τριχόπτωσης – κατηγοριοποίηση και αιτιολογία

* Προσδιορισμός πιθανών δυσλειτουργιών του τριχωτού ή των μαλλιών

* Προσδιορισμός της εκατοστιαίας αναλογίας των φάσεων των τριχών

* Ύπαρξη και εκατοστιαία αναλογία δυστροφικών τριχών

* Προσδιορισμός διαμέτρου και λοιπών ποιοτικών προδιαγραφών της τρίχας

* Μέτρηση πυκνότητας (προσδιορισμός τριχοθυλακίων ανά cm2 και μέσος αριθμός τριχών ανά τριχοθυλάκιο)

* Εκτίμηση του ρυθμού τριχόπτωσης

* Εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης και του μελλοντικού βαθμού αραίωσης.

Εξειδικευμένη Διάγνωση

Όταν προκύπτουν περιπτώσεις Τριχόπτωσης με κοινά συμπτώματα, εφαρμόζονται οι εγκεκριμένες διαγνωστικές διαδικασίες για τον εντοπισμό της αιτίας της. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση θεωρείται η Διάγνωση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, η οποία εντοπίζεται από θετικό κληρονομικό ιστορικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ενδιαφερόμενοι ανήκουν σε κάποια από τις βαθμίδες τριχόπτωσης της Κλίμακας Norwood/Ludwig.

Ανάλογα με το φύλο του ενδιαφερόμενου, συνιστάται μια ορισμένη κλίμακα μέτρησης της Τριχόπτωσης, ώστε να προσδιοριστεί και να καταγραφεί η βαθμίδα της περίπτωσης ή του τύπου Αλωπεκίας. Για τους έμπειρους Ιατρούς της Bergmann Kord, βασικό εργαλείο ταξινόμησης στους άνδρες είναι η κλίμακα μέτρησης Norwood.
Αυτή δημιουργήθηκε από τον Dr. James Hamilton το 1950. Η κλίμακα Norwood, ωστόσο, πήρε την τελική της μορφή στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον Dr. O’Tar Norwood, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

Αντίστοιχα, για τις γυναίκες συνιστάται η κλίμακα Ludwig.

Εξειδικευμένες Αιματολογικές / Ορμονολογικές Εξετάσεις

Σε πληθώρα περιπτώσεων, όπως στη Γυροειδή Αλωπεκία ή στις Ουλωτικές Αλωπεκίες, η Τριχόπτωση οφείλεται σε ειδικούς παράγοντες.
Αυτοί είναι οι ορμονολογικές διαταραχές, τα προβλήματα θυρεοειδούς, παθήσεις, ελλείψεις βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων κ.ά.

Είναι επομένως απαραίτητο να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις, ίσως και vitamin tests, έλεγχος μετάλλων, ιχνοστοιχείων κ.ά. Αν κριθεί απαραίτητο -ιδιαίτερα στις γυναίκες- εφαρμόζονται και ορμονολογικές εξετάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η διάκριση των συμπτωμάτων και να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία του φαινομένου της Τριχόπτωσης.

Σε κάποιες περιπτώσεις δε, πραγματοποιείται παράλληλα λήψη διατροφολογικού ιστορικού ή/και περαιτέρω εξειδικευμένος δερματολογικός έλεγχος.

Αποτελέσματα Διάγνωσης

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρέχει ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες για την εξέλιξη της Αλωπεκίας, την εξατομικευμένη θεραπεία που θα ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος και, μακροπρόθεσμα, για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς της.

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις Διάγνωσης για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών πιστοποιούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της επέμβασης.
Παράλληλα, καταγράφονται σημαντικές παράμετροι που θα αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό του Εξατομικευμένου Πλάνου Μεταμόσχευσης Μαλλιών (P.H.T.P.).

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Διάγνωσης επιτυγχάνεται:

* Καταγραφή των ορίων, των δυνατοτήτων και των αποθεμάτων της Δότριας Περιοχής στη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας και προσδιορισμός ποσοστού σταθεροποίησής της σε σχέση με την Τριχόπτωση.

* Προσδιορισμός της δυνατότητας της τρίχας να εξασφαλίσει ικανοποιητική πυκνότητα.

* Εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της Τριχόπτωσης, ώστε ο σχεδιασμός του Πλάνου Μεταμόσχευσης να πραγματοποιείται βάσει της μελλοντικής εικόνας της αραίωσης.
Παράλληλα, γίνεται πρόβλεψη για επόμενο στάδιο εφαρμογής, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο.

Πόρισμα Εξέτασης

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορεί να διαπιστωθεί, μέσω των διαδικασιών Διάγνωσης, ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή Μεταμόσχευσης Μαλλιών ή άλλης Θεραπείας Τριχόπτωσης.
Στη περίπτωση αυτή  οι Ιατροί της Bergmann Kord ενημερώνουν άμεσα και ξεκάθαρα τους ενδιαφερόμενους, ώστε οι τελευταίοι να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις δυνατότητες υλοποίησης και εκπλήρωσης των προσδοκιών τους.

Στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται, η Bergmann Kord προσφέρει πάντα την ιδανικότερη επιλογή, παρέχοντάς τους, παράλληλα, τις πλέον ασφαλείς λύσεις για την φροντίδα των μαλλιών τους.

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη
Μοιραστείτε το με έναν φίλο
Ένα θέμα που θα σε ενδιαφέρει: Διάγνωση Τριχόπτωσης
Σύνδεσμος: https://www.kordhairclinics.gr/trixoptosi-diagnosi/