Θεραπεία Τριχόπτωσης Soft Laser

Θεραπεία Τριχόπτωσης Soft Laser

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ SOFT LASER

Η Θεραπεία Τριχόπτωσης Soft Laser είναι μια συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος για την αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών. Αφορά σε ένα Laser χαμηλής ενεργειακής στάθμης, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «soft», γιατί αξιοποιεί το «ήπιο» φάσμα του φωτός και μήκη κύματος, που έχουν ευεργετική και τριχοτεχνική δράση.

Πρόκειται για μια θεραπεία προηγμένης τεχνολογίας.
Είναι  ανώδυνη και απολύτως ασφαλής για την υγεία.
Κατά την διάρκειά της το τριχωτό της κεφαλής  εκτίθεται σε συχνότητες χαμηλής έντασης, για θεραπευτικούς σκοπούς.

Το Soft Laser λειτουργεί χωρίς καμία παρενέργεια.
Συνεργεί, δε, στο θεραπευτικό πρόγραμμα της αγωγής για ενίσχυση της τριχοφυΐας, ενδυνάμωση των εξασθενημένων τριχών και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του τριχωτού.

Θεραπείες Τριχόπτωσης - Soft Laser - 1

Δράση του Soft Laser κατά της Τριχόπτωσης

Η τεχνολογία του Soft Laser περιλαμβάνει ένα μονοχρωματικό φως, που έχει ευθεία διεύθυνση και η δέσμη του εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή περιοχή του τριχωτού.
Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάπλαση και δραστηριοποίηση των κυττάρων.
Κατ’ επέκταση τα τριχοθυλάκια, όταν βρίσκονται υπό την επίδραση των συγκεκριμένων μηκών κύματος, ενεργοποιούνται, ενισχύοντας συνολικά την ανάπτυξη της τριχοφυΐας.
Καθότι η δέσμη λειτουργεί μηχανικά, τροφοδοτεί το τριχωτό με ενέργεια.
Αυτή απορροφάται από τον οργανισμό και σε βαθύτερο κυτταρικό επίπεδο, μετασχηματίζεται σε χημική και δρα εστιασμένη στις εξασθενημένες ρίζες των μαλλιών.

 • Πιο συγκεκριμένα, προκαλεί τοπική αγγειοδιαστολή και αύξηση της ροής του αίματος. Ως αποτέλεσμα, τονώνεται η μικρο-κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής.
  Αυξάνεται η οξυγόνωση, ενισχύεται η δράση των ενζύμων και η πρωτεϊνική σύνθεση και βελτιώνεται συνολικά η δυνατότητα θρέψης των θυλακικών μονάδων του τριχωτού, με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
 • Η εφαρμογή της μεθόδου, λοιπόν, επαναδραστηριοποιεί τους θύλακες των τριχών και διευρύνει τον κύκλο ζωής της τρίχας.
  Επιταχύνει, δηλαδή, τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών, με μείωση του ποσοστού των τριχών που βρίσκονται στη φάση της Τελoγένεσης και αντίστοιχα, αύξηση του ποσοστού των τριχών που αναπτύσσονται στη φάση της Αναγένεσης.

Επιπλέον, με τις θεραπείες ήπιας ακτινοβολίας Soft Laser ενεργοποιείται ο μεταβολισμός των κυττάρων και η κυτταρική δραστηριότητα, αναστέλλοντας την υπολειτουργία τους.
Παράλληλα, ρυθμίζεται και ομαλοποιείται η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.
Αυτοί  εκκρίνουν ουσίες που συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος και διατηρούν τις τρίχες εύκαμπτες και ανθεκτικές.

Αποτελεσματικότητα του Soft Laser

Με την εφαρμογή του Soft Laser, τα μαλλιά εξυγιαίνονται, με αισθητή βελτίωση της δύναμης, της ενέργειας, του όγκου και της πυκνότητας. Συγκεκριμένα:

 • Ενισχύεται η αναζωογόνηση, η αναδόμηση και η αναγέννηση των ιστών.
 • Επιταχύνεται η διαδικασία ανάπτυξης της τριχοφυΐας  και επιβραδύνεται η διαδικασία της γήρανσης των θυλάκων.
 • Αντιμετωπίζονται οι δυσλειτουργίες του τριχωτού (ξηροδερμία, έντονη λιπαρότητα, ερυθρότητα, ερεθισμοί, κνησμός, μειωμένη ελαστικότητα κ.ά).
 • Η τριχόπτωση παρουσιάζει σημαντική σταθεροποίηση. Περιορίζονται οι δυνατότητες δράσης της 5-α αναγωγάσης και της DHT.
 • Αναβαθμίζονται τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της τρίχας, αυξάνοντας την υγεία του στελέχους, τη διάμετρο, την ελαστικότητα και την αντοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της εφαρμογής του Soft Laser, είναι πως ενεργεί συμπληρωματικά με τις Θεραπείες Τριχόπτωσης. Μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα τους. Διευκολύνει τη διαπερατότητα και την απορρόφηση των πολύτιμων συστατικών των θεραπευτικών αγωγών Volumed® και Φυτικών Βλαστοκυττάρων, αλλά και της θεραπεία τριχόπτωσης με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες θεραπείας.
Με τον τρόπο αυτό επαυξάνει τη δραστικότητα τους.
Επιπλέον, η χρήση του Soft Laser επισπεύδει την επούλωση του δέρματος.
Γι’ αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και μετά από μεταμόσχευση μαλλιών  για επιτάχυνση του ρυθμού ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των νέων τριχών.

Αξιολόγηση των Αποτελεσμάτων

Στο σύνολο των απαραίτητων συνεδριών του Soft Laser, που καθορίζονται έπειτα από τη συνεκτίμηση του ιατρικού ιστορικού του ενδιαφερόμενου, της προσωπικής εξέτασης και των αποτελεσμάτων της διάγνωσης επιτυγχάνεται η φροντίδα των μαλλιών, ανώδυνα και δραστικά.
Εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, οι θεραπείες ήπιας ακτινοβολίας Soft Laser εφαρμόζονται σε μια διαδικασία σύντομης διάρκειας, κατά την οποία δεν υπάρχει σωματική ενόχληση, αφού η δέσμη του Laser είναι κρύα και έχει μόνο επιδερμική επίδραση.

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, στο τέλος κάθε τριμήνου διενεργείται επαναληπτικός έλεγχος για την αποτίμηση του βαθμού αποτελεσματικότητας της αγωγής.

Με τη διαδικασία αυτή, επανεξετάζονται τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής και καταγράφονται με δειγματοληψία τα νέα ποσοστά των τριχών που ανήκουν σε κάθε μία από τις φάσεις του κύκλου ζωής της τρίχας (Αναγενή, Τελογενή και Δυστροφική), που αποτελεί και τον πιο ακριβή δείκτη για την εξέλιξη και ανάπτυξη της τριχοφυΐας.

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη