Νεανική Τριχόπτωση

Νεανική Τριχόπτωση

ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Τα γερά και δυνατά μαλλιά είναι ένδειξη ομορφιάς, γοητείας, νεανικότητας και δύναμης για άντρες και γυναίκες.
Είναι λογικό, λοιπόν, όταν ξεκινάει η απώλειά τους, εκτός από την εξωτερική εμφάνιση να επηρεάζεται και η ψυχολογία.
Γεγονός είναι ότι η  τριχόπτωση αποτελεί ζήτημα που αφορά όλες τις ηλικίες.

Πρόκειται για ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια εκτείνεται ως πρόβλημα και στους νέους.
Μάλιστα, οι νεαρές ηλικίες επηρεάζονται ακόμα πιο έντονα, αφού τα σημάδια αραίωσης ή λέπτυνσης των μαλλιών εμφανίζονται σε παιδιά και νέους ηλικίας μεταξύ 18 – 25 ετών.

Η Νεανική Τριχόπτωση έχει 3 βασικά χαρακτηριστικά:

 • Όταν η τριχόπτωση εμφανίζεται πρώιμα, είναι πιθανό η εξέλιξή της να είναι ταχύτατη, με αποτέλεσμα η αλλαγή στην εικόνα του νέου ανθρώπου να προκύψει πολύ γρήγορα.
 • Είναι σημαντικό πριν την απόφαση για οποιαδήποτε αποκατάσταση της τριχόπτωσης, να εφαρμοστούν συντηρητικές θεραπείες, οι οποίες να καθυστερήσουν την εξέλιξή της.
 • Εφόσον πρόκειται για φαινόμενο που ξεκινάει πολύ νωρίς, ενδέχεται με την πάροδο σύντομου χρονικού διαστήματος να εξελιχθεί σε εκτεταμένη αραίωση, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες αποκατάστασης μέσω μεταμόσχευσης μαλλιών να περιοριστούν.

Αντιμετώπιση της Νεανικής Τριχόπτωσης στη Bergmann Kord

Η αντιμετώπιση και διαχείριση του ευαίσθητου ζητήματος της νεανικής τριχόπτωσης απαιτεί σεβασμό, ειλικρίνεια και επαγγελματισμό.
Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ο ενδιαφερόμενος και οι οικείοι του να ενημερωθούν εκτενώς και αξιόπιστα για κάθε παράμετρο του προβλήματος, τις λύσεις, αλλά και τις προοπτικές επίλυσής του.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί της Bergmann Kord θα του παρουσιάσουν σειρά προτάσεων για ασφαλείς, εφικτές και κατάλληλες λύσεις, για να μπορέσει να αποφασίσει σωστά το επόμενο βήμα, ώστε να μη χρειαστεί να βιώσει στο μέλλον ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Το ουσιαστικό και μοναδικό κίνητρο για μας είναι η σωστή ενημέρωση για τις επιλογές του ενδιαφερόμενου, οι οποίες θα ανατρέψουν δραστικά τις πρώιμες επιπτώσεις της Νεανικής Τριχόπτωσης και θα διασφαλίσουν όσο γίνεται καλύτερα τη μελλοντική υγεία των μαλλιών.

Ελεγχόμενη Πορεία της Τριχόπτωσης

 • Οι θεραπευτικές αγωγές κατά της Τριχόπτωσης έχουν κυρίως προληπτικό χαρακτήρα.
  Προσφέρουν στα μαλλιά ενδυνάμωση, ώστε να περιοριστεί το φάσμα δράσης του φαινομένου της Τριχόπτωσης και να καθυστερήσει η εμφάνιση της αραίωσης.
 • Στο πλαίσιο αυτό, για την καταγραφή της αποτελεσματικότητας των θεραπειών της Bergmann Kord, στο τέλος κάθε τριμήνου διενεργείται επαναληπτικός τριχολογικός έλεγχος.
  Κατά τη διάρκειά του καταγράφονται τα νέα ποσοστά των τριχών, που ανήκουν σε κάθε μία από τις φάσεις ζωής της τρίχας (Αναγενή, Τελογενή και Καταγενή).
Νεανική Τριχόπτωση 2

Παράγοντες Επίδρασης του Φαινομένου

Παράλληλα όμως επιδρούν και πολλοί άλλοι παράγοντες, που επισπεύδουν τον χρόνο έναρξης του φαινομένου της τριχόπτωσης, όπως:

 • Οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Αυτές αφορούν κυρίως καταχρήσεις τροφίμων χαμηλής ποιότητας και σοβαρές ελλείψεις σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
 • Οι επιβαρυντικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η σκόνη και η ρύπανση, οι ηλιακές ακτίνες UV, το θαλασσινό και το χλωριωμένο νερό, το νερό της βροχής κ.ά.
 • Οι επιβαρυντικές κομμωτικές διεργασίες, όπως το συχνό χτένισμα και βούρτσισμα, η αλογοουρά, οι βαφές, τα extensions, οι ανταύγειες κ.ά.
 • Οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το στρες (ψυχολογικό, σωματικό ή μετεγχειρητικό), η έντονη συναισθητική φόρτιση, οι ψυχαναγκαστικές διαταραχές (τριχοτιλλομανία) κ.ά.
 • Οι διάφορες φαρμακευτικές αγωγές.
 • Διάφορες Παθήσεις, όπως αναιμία, υποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός, υψηλός πυρετός κ.ά.

Θεραπεία Τριχόπτωσης ή Μεταμόσχευση Μαλλιών

Στις περισσότερες περιπτώσεις τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία, η σταθεροποίηση της δότριας περιοχής καθυστερεί μια κατάσταση η οποία ουσιαστικά μεταθέτει για αργότερα οποιαδήποτε σκέψη για εμφύτευση μαλλιών.
Αυτό συμβαίνει διότι εάν η επιλογή των τριχοθυλακίων προς εμφύτευση πραγματοποιηθεί από μη σταθεροποιημένη Δότρια Περιοχή, τότε οι πιθανότητες μελλοντικής πτώσης ενός σημαντικού ποσοστού των νέων μαλλιών είναι μεγάλες.
Γι’ αυτό, η Μεταμόσχευση Μαλλιών σε νεαρή ηλικία πραγματοποιείται επιλεκτικά και μόνο εφόσον πληρούνται απόλυτα οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Για την λεπτομερή διερεύνηση της κατάστασης της τριχοφυΐας, στη Bergmann Kord εφαρμόζονται από τις εξειδικευμένες ομάδες συγκεκριμένα πρωτόκολλα διαδικασιών.
Η διαδικασία περιλαμβάνει κλινική επισκόπηση, μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού και των μαλλιών (MicroscopicHair & Scalp Analysis) και τριχοριζόγραμμα. Με αυτά, καταγράφεται η ακριβής εικόνα του σταδίου τριχόπτωσης και πραγματοποιείται, επίσης, αξιόπιστη εκτίμηση της μελλοντικής της εξέλιξης.

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη