Διάγνωση Γυναικείας Τριχόπτωσης

Διάγνωση Γυναικείας Τριχόπτωσης

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Η Διαγνωση Γυναικειας Τριχοπτωσης πραγματοποιείται στη Bergmann Kord, με σκοπό να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις σε όλες τις γυναίκες, που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της Τριχόπτωσης στην καθημερινότητα τους και προβληματίζονται με τις αλλαγές στην εμφάνιση τους.

Όταν το φαινόμενο επιμένει, πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, το πρώτο και απαραίτητο βήμα για την ορθή και ασφαλή αντιμετώπιση του, είναι η υπεύθυνη Ενημέρωση και Πληροφόρηση από τους ειδικούς, μέσω της διάγνωσης.

Λόγω της βαρύνουσας σημασίας της, οι Ιατρικές Ομάδες της Βergmann Κord προσφέρουν Δωρεάν Διάγνωση Τριχόπτωσης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή περαιτέρω υποχρέωση, σε όλα τα Επιστημονικά Κέντρα της, ανά την Ελλάδα.

Εξατομικευμένη Διάγνωση

Για να αποφευχθούν τυχόν αποσπασματικές ή πρόχειρες λύσεις, που ενδέχεται να «καλύψουν» την κατάσταση παροδικά και με αμφίβολα αποτελέσματα, συστήνεται εξαρχής Εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη  αντιμετώπιση, απολύτως προσαρμοσμένη στο μοναδικό προφίλ κάθε γυναίκας.

Για αυτόν τον λόγο, η διαδικασία προκαθορίζεται με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενης. Κατά τη διάρκεια της προσωπικής εξέτασης, έπειτα από λεπτομερή συζήτηση στην οποία θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις, θα επιλυθούν οι προβληματισμοί της και θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες, οι γιατροί της Bergmann Kord σχεδιάζουν την κατάλληλη σε κάθε περίπτωση διαγνωστική διαδικασία, με στόχο την αποκατάσταση της απώλειας των τριχών.

Βασιζόμενοι στην κλινική εικόνα, τις προσδοκίες, τα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεχνικών, διαμορφώνουν και κατόπιν υλοποιούν ένα ειδικό πλάνο, που θα οδηγήσει στην καλύτερη δυνατή αισθητική εμφάνιση.

Διότι για την Bergmann Kord είναι σημαντικό να προσφέρεται στην ενδιαφερόμενη, κάθε υποστηρικτική δυνατότητα και διευκόλυνση στην αναζήτηση μιας  ασφαλούς και μόνιμης λύσης, η οποία θα βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις προσωπικές επιθυμίες της και την αισθητική της.

Διαδικασία Διάγνωσης Τριχόπτωσης

Η διάγνωση της Τριχόπτωσης πραγματοποιείται σε προσωπικό ραντεβού, όπου αναλύεται και αποτιμάται η ακριβής κατάσταση του τριχωτού και των μαλλιών. Αρχικά καταγράφεται το ιστορικό της ενδιαφερόμενης και στη συνέχεια, εφαρμόζονται ορισμένες διαγνωστικές τεχνικές:

* Κλινική επισκόπηση

* Μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού & των μαλλιών (Microscopic Hair & Scalp Analysis)

* Τριχοριζόγραμμα.

Αποτίμηση Διαγνωστικού Ελέγχου

Μέσω του Διαγνωστικού Ελέγχου της Bergmann Kord, που αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό εφαρμόζεται σήμερα στη διάγνωση της τριχόπτωσης, συλλέγεται μια σειρά πολύτιμων πληροφοριών:

  1. Ύπαρξη δερματολογικών παραγόντων πάθησης.
  2. Υπολογισμός δραστηριότητας σμηγματογόνων αδένων.
  3. Μελέτη της τριχόπτωσης – κατηγοριοποίηση και αιτιολογία.
  4. Προσδιορισμός πιθανών δυσλειτουργιών του τριχωτού ή των μαλλιών.
  5. Προσδιορισμός της εκατοστιαίας αναλογίας των φάσεων των τριχών.
  6. Ύπαρξη και εκατοστιαία αναλογία δυστροφικών τριχών.
  7. Προσδιορισμός διαμέτρου και λοιπών ποιοτικών προδιαγραφών της τρίχας.
  8. Μέτρηση πυκνότητας (προσδιορισμός τριχοθυλακίων ανά cm2 και μέσος αριθμός τριχών ανά τριχοθυλάκιο).
  9. Εκτίμηση του ρυθμού τριχόπτωσης.
  10. Εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης και του μελλοντικού βαθμού αραίωσης.

Ο καθοριστικός ρόλος της Διάγνωσης

Διάγνωση & Είδη Αλωπεκίας

Η πιο απλή και ξεκάθαρη περίπτωση Διάγνωσης στις γυναίκες θεωρείται η Διάγνωση της Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, που περιγράφεται από την κλίμακα μέτρησης της Τριχόπτωσης Ludwig.  

Επίσης, συναντάται και μια άλλη μορφή γυναικείας τριχόπτωσης, η  Αλωπεκία ανδρικού τύπου που ανταποκρίνεται στις πρώτες βαθμίδες αραίωσης της αντίστοιχης για τους άνδρες, κλίμακας μέτρησης Norwood.

Εξειδικευμένες Αιματολογικές / Ορμονολογικές Εξετάσεις

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η Γυναικεία Τριχόπτωση οφείλεται σε ειδικούς παράγοντες, όπως:

* μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών, συνήθως κατά την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση,

* έντονο στρες,

* αυστηρές δίαιτες,

* αναιμία,

* δυσλειτουργίες θυρεοειδή,

* φαρμακευτικές αγωγές κ.ά.

Επομένως, συχνά κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων, ίσως και vitamin tests, έλεγχος μετάλλων, ιχνοστοιχείων κ.ά. Αν κριθεί απαραίτητο, εφαρμόζονται και ορμονολογικές εξετάσεις, ώστε να επιτευχθεί η διάκριση των συμπτωμάτων και να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία της Τριχόπτωσης

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις, πραγματοποιείται λήψη διατροφολογικού ιστορικού ή περαιτέρω εξειδικευμένος δερματολογικός έλεγχος, αν κριθεί αναγκαίο.

Γι’ αυτό στη Βergmann Κord, το Ανθρώπινο Δυναμικό απαρτίζεται από γιατρούς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους, βιοχημικούς, διατροφολόγους κ.ά, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί, με επαγγελματισμό και συνέπεια, τις εκτεταμένες ανάγκες της Διάγνωσης.

Τα αποτελέσματα της Διάγνωσης

Αποτελέσματα Διάγνωσης

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων από τους Εξειδικευμένους Ιατρούς της Bergmann Kord, παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να επιλεγεί η ορθότερη λύση για την αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης και μακροπρόθεσμα, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της.

Ειδικά στις περιπτώσεις Διάγνωσης για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών, πιστοποιούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της επέμβασης και καταγράφονται σημαντικοί παράμετροι, που θα αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό του Εξατομικευμένου Πλάνου Μεταμόσχευσης Μαλλιών (P.H.T.P.)

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Διάγνωσης επιτυγχάνεται:

* Καταγραφή των ορίων, των δυνατοτήτων και των αποθεμάτων της Δότριας Περιοχής, στη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας και προσδιορισμός ποσοστού σταθεροποίησης της, σε σχέση με την Τριχόπτωση.

* Προσδιορισμός της δυνατότητας της τρίχας, να εξασφαλίσει ικανοποιητική πυκνότητα.

* Εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της Τριχόπτωσης, ώστε ο σχεδιασμός του Πλάνου Μεταμόσχευσης να πραγματοποιείται βάσει της μελλοντικής εικόνας της αραίωσης και να διατηρείται απόθεμα, για επόμενο στάδιο εφαρμογής, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο.

Αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης στις Γυναίκες

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί τη μοναδική και οριστική ιατρική λύση για την αντιμετώπιση της αραίωσης.
Η εμφύτευση αποτελεί ιδανική επιλογή για την Τριχόπτωση που οφείλεται στη Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετική Αλωπεκία.
Βεβαίως, πρέπει να πληρούνται οι απαραίτητες παράμετροι, όπως διαθεσιμότητα Τριχοθυλακίων και μικρή σε έκταση Λήπτρια περιοχή.

Αντίστοιχα, η Αλωπεκία Ανδρικού Τύπου, που ακολουθεί τα πρότυπα ανδρικής Τριχόπτωσης, στην πλειονότητα των περιπτώσεων αντιμετωπίζεται με τη Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Αλλά και σε διαφορετικές περιπτώσεις αραίωσης μαλλιών, με την εφαρμογή της μεθόδου επιτυγχάνεται ο επιθυμητός βαθμός πυκνότητας.

Ωστόσο, σε αρχικό στάδιο, εφαρμόζονται συνήθως, οι ειδικές Θεραπείες Τριχόπτωσης.
Και αυτό επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό Τριχόπτωσης στις γυναίκες έχει διαφορετική αιτιολογία, όπως ορμονική προέλευση.

 

Η ιδανική εξατομικευμένη επιλογή

Βάσει της φιλοσοφίας των Κλινικών Μαλλιών της Bergmann Kord, στόχος είναι η καθοριστική συνδρομή των Επιστημονικών Επιτελείων, στην προσπάθεια κάθε ενδιαφερόμενης να προχωρήσει στην ιδανικότερη επιλογή για τα μαλλιά της.

Ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί, μέσω των προκαθορισμένων διαδικασιών Διάγνωσης, πως δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, οι έμπειροι γιατροί της Bergmann Kord ενημερώνουν ειλικρινά τις ενδιαφερόμενες για τις δυνατότητες υλοποίησης και εκπλήρωσης των προσδοκιών τους.

Έτσι, λοιπόν, αφού καταμετρηθούν οι βασικές παράμετροι, εξεταστεί η κλινική εικόνα της υποψήφιας και κατανοηθούν πλήρως οι ανάγκες της, οι εξειδικευμένοι γιατροί των Επιστημονικών Κέντρων της Bergmann Kord, δημιουργούν το κατάλληλο πλάνο αντιμετώπισης.
Αυτό  καταχωρείται αμέσως στο προσωπικό Ιατρικό Αρχείο, για οργανωμένη και πλήρη παρακολούθηση κάθε περίπτωσης, ξεχωριστά. 

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη
  Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ   
Send this to a friend
Ένα θέμα που θα σε ενδιαφέρει: Διάγνωση Γυναικείας Τριχόπτωσης
Σύνδεσμος: https://www.kordhairclinics.gr/gynaikeia-trixoptosi-diagnosi/