Φαρμακευτικές Αγωγές

Φαρμακευτικές Αγωγές

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Τριχόπτωσης, είναι γεγονός, πως συχνά συνιστάται η λήψη Φαρμακευτικών Αγωγών. Αυτές συνδράμουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης, όπως και στη συντήρηση της υπάρχουσας τριχοφυΐας.
Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα κατά της τριχόπτωσης
Αυτά, αρχικά, εφαρμόστηκαν στο ευρύτερο πεδίο της Ιατρικής και χάρη στη δραστικότητα των συστατικών τους, σήμερα χρησιμοποιούνται και ως Φαρμακευτικές Μέθοδοι για περιπτώσεις ανδρογενετικής, γυροειδούς αλωπεκίας και άλλων μορφών αραίωσης.
Ωστόσο, εφόσον πρόκειται για αγωγές φαρμακευτικών ουσιών, η χρήση τους συχνά συνεπάγεται παρενέργειες και ενδέχεται να προκαλέσει επιβαρυντικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Η Bergmann Kord  αναγνωρίζει τη συμβολή των φαρμάκων, σε σημαντικό ποσοστό χρηστών.
Ωστόσο, παραμένει επιφυλακτική έναντι της χρήσης οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής, χωρίς να υποτιμάται ποτέ η αποτελεσματικότητα τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο, οι ιατροί με επαγγελματισμό και αίσθημα ιατρικής ευθύνης ενημερώνουν ειλικρινά και αντικειμενικά για τις διαθέσιμες επιλογές. Τόσο σχετικά με τις δυνατότητες,  όσο και τις πιθανές παρενέργειες  της εφαρμογής τους, είτε ως μεμονωμένες φαρμακευτικές θεραπείες, είτε συνδυαστικά με τη Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Δράση των Φαρμακευτικών Αγωγών

Οι περισσότερες φαρμακευτικές αγωγές, αν και ο μηχανισμός δράσης τους δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένος, ενδείκνυνται για ενδυνάμωση των μαλλιών.
Παράλληλα, ενισχύουν την ανάπτυξη νέων τριχών, περιορίζουν τη δράση της τριχόπτωσης, σταθεροποιούν την τριχοφυΐα κ.ά.
Εξ αυτών, ορισμένες απευθύνονται αποκλειστικά σε άνδρες, ενώ άλλες επιδρούν έντονα και κατά της γυναικείας τριχόπτωσης.

 

Ωφελιμότητα Φαρμακευτικών Αγωγών

Παράλληλα, όμως, η ωφελιμότητα της χρήσης τους παραμένει αμφίβολη, διότι η φαρμακευτική αγωγή που εφαρμόζεται, κατά περίπτωση:

  • Δεν επιφέρει πάντα αποτέλεσμα, ειδικά σε ενδιαφερόμενους ώριμης ηλικίας με σημαντική απώλεια τριχοφυΐας, καθώς τα τριχοθυλάκια είναι ανενεργά.
  • Τα θετικά αποτελέσματα της αγωγής, διαρκούν μόνο κατά τη χρονική περίοδο που λαμβάνεται.
  • Έχει μικρή διάρκεια ευεργετικής δράσης και ο ρυθμός αποτελεσματικότητας της βαθμιαία καταστέλλεται.
  • Κατά την εφαρμογή, ενδέχεται να προκαλέσει παρενέργειες, όπως αλλεργική αντίδραση, αδικαιολόγητη αύξηση βάρους, τριχοφυΐα στο πρόσωπο, έντονη εφίδρωση άκρων, ερεθισμό δέρματος, σεξουαλική δυσλειτουργία κ.ά.
  • Με τη διακοπή της λήψης, η τριχόπτωση σταδιακά επιστρέφει στα αρχικά επίπεδα της, όπως παρουσιάστηκε πριν τη λήψη του φαρμάκου.
  • Μετά τη χρήση, ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση της απώλειας των τριχών, καθώς τα τριχοθυλάκια εθίζονται στα δραστικά συστατικά της αγωγής.
  • Η επιβαρυντική δράση της στον οργανισμό, δεν μπορεί να προβλεφθεί πριν τη χρήση, αλλά εκδηλώνεται μεταγενέστερα, σε βάθος χρόνου.

Θεραπείες κατά της Τριχόπτωσης με Φυτικά Εκχυλίσματα

Εναλλακτικές Αγωγές από τη Bergmann Kord

Η Bergmann Kord, θέλοντας να αποκλείσει την επιβάρυνση της υγείας, επενδύει εδώ και χρόνια στην κλινική έρευνα, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών αγωγών, των οποίων η δράση είναι πρόσκαιρη.

Σε αντίθεση με τις διαδεδομένες αγωγές, οι οποίες περιλαμβάνουν χημικές συστατικές ουσίες, στις Κλινικές Μαλλιών Bergmann Kord εφαρμόζονται Θεραπείες κατά της Τριχόπτωσης, οι οποίες συντίθενται από επιλεγμένα φυτικά εκχυλίσματα, σε αντιδιαστολή των φαρμακευτικών αγωγών.

Πρόκειται για μεθόδους, απολύτως ασφαλείς, που εκτείνουν τη δράση τους τόσο στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, όσο και στην πρόληψη, ενίσχυση και διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών και του τριχωτού.

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη