Τριχόπτωση με Ανδρικό πρόσημο.

Τριχόπτωση με Ανδρικό πρόσημο.

Η ανδρική τριχόπτωση με αριθμούς

Η ανδρική τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι το 25% των ανδρών, θα εμφανίσει αραίωση μέχρι το 30ό έτος της ηλικίας. Ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται στο 50%, μέχρι την ηλικία των 45 έως 50 ετών.

Ανδρική Τριχόπτωση - 1

Αιτίες

Οι αιτίες της ανδρικής τριχόπτωσης είναι αρκετές και το φαινόμενο δεν μπορεί να αποδοθεί σε μία και μόνο συγκεκριμένη κατάσταση.
Στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων πάντως η τριχόπτωση οφείλεται στην ανδρογενετική αλωπεκία, μια γενετική και κληρονομούμενη κατάσταση που οφείλεται στην έντονη επίδραση των ορμονών στα τριχοθυλάκια.

Άλλες αιτίες τριχόπτωσης μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Εποχικότητα
  • Λήψη φαρμάκων
  • Αναιμία
  • Προβλήματα θυρεοειδούς
  • Δερματολογικές παθήσεις
  • Διατροφική ανεπάρκεια.

Ανδρογενετική Αλωπεκία

Είναι η πιο διαδεδομένη μορφή ανδρικής τριχόπτωσης καθώς ευθύνεται για το 95% των περιπτώσεων.
Δεν διακρίνεται σε παροδική ή μόνιμη και ούτε ακολουθεί κάποια γραμμικότητα, αλλά εκδηλώνεται κυκλικά με περιόδους έξαρσης και υποχώρησης.
Στην ανδρογενετική αλωπεκία, αρχικά υποχωρεί η μετωπιαία γραμμή με την αραίωση να επεκτείνεται σταδιακά στο μπροστινό και επάνω τμήμα καθώς και στην κορυφή του τριχωτού.

Ωστόσο το πίσω μέρος της κεφαλής (ινιακή χώρα) καθώς και τα πλαϊνά του τριχωτού (βρεγματική χώρα) διατηρούν σταθερή, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την υπάρχουσα τριχοφυΐα.
Το πίσω μέρος της κεφαλής αποτελεί και τη δότρια περιοχή στη μεταμόσχευση με τεχνική FUE.

Βαθμίδες Ανδρικής Τριχόπτωσης

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ολοκλήρωση της διάγνωσης και την αντιμετώπιση της ανδρικής τριχόπτωσης είναι η Βαθμίδα Τριχόπτωσης.
Περιγράφεται, ως επί το πλείστον, από την κλίμακα Norwood 7 σταδίων και απεικονίζει το είδος και την έκταση της αραίωσης.

Ανδρική Τριχόπτωση - 2

Αντιμετώπιση Ανδρικής Τριχόπτωσης

Όταν η τριχόπτωση δεν έχει προκαθορισμένη διάρκεια έναρξης και λήξης και επιμένει επί μακρόν, η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπισή της είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.
Η μεταμόσχευση μπορεί να αποκαταστήσει σε ικανοποιητικό βαθμό την τριχοφυΐα και εκτός περιπτώσεων ανδρογενετικής αλωπεκίας, όπως για παράδειγμα στις τραυματικές αλωπεκίες (απώλεια μαλλιών από τραύμα).

 

Ειδικές Αγωγές

Αγωγές ενίσχυσης και θρέψης των μαλλιών που έχουν κυρίως προληπτικό χαρακτήρα, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον ενδιαφερόμενο. Στην Bergmann Kord, οι ειδικές αγωγές που εφαρμόζονται είναι:

Οι ειδικές αγωγές της Bergmann Kord καθυστερούν την εμφάνιση της αραίωσης και περιορίζουν το φάσμα δράσης της τριχόπτωσης.
Σε συνδυασμό με τη μεταμόσχευση μαλλιών, συνιστούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί να ανανεώσει την εικόνα και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες κάθε άνδρα με πρόβλημα τριχόπτωσης.

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη
  Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ      Έγκυρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ αιτιών Τριχόπτωσης - Το Πρώτο, Ουσιαστικό Βήμα για την Καταπολέμησή της. Ενημερωθείτε ΕΔΩ   
Send this to a friend
Ένα θέμα που θα σε ενδιαφέρει: Τριχόπτωση με Ανδρικό πρόσημο.
Σύνδεσμος: https://www.kordhairclinics.gr/trixoptosi-andriki/