Θεραπεία Τριχόπτωσης ΑΑΠ

Θεραπεία Τριχόπτωσης ΑΑΠ

Θεραπεία Τριχόπτωσης  με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες
Η επόμενη γενιά θεραπειών

Η Θεραπεία Τριχόπτωσης με Aυτόλογους Aυξητικούς Παράγοντες (ΑΑΠ) είναι μία καινοτόμος, φυσική και απόλυτα ασφαλής μέθοδος, κατάλληλη για την πρόληψη και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Σε πολλές περιπτώσεις, εσφαλμένα, αναφέρεται ως θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Ειδικότερα, πρόκειται για μια Αυτόλογη Θεραπεία ανάπλασης και αναγέννησης των τριχοθυλακίων, η οποία χρησιμοποιεί συστατικά που προέρχονται από τον ίδιο τον οργανισμό και είναι εξίσου αποτελεσματική, τόσο κατά της Τριχόπτωσης, όσο και ως ενισχυτική θεραπεία στη Μεταμόσχευση Μαλλιών.

H Εξέλιξη της Θεραπείας

Η πλέον εξελιγμένη εκδοχή που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα είναι η ΑΑΠ Plus, η οποία αποτελεί το επόμενο βήμα στις θεραπείες τριχόπτωσης και εφαρμόζεται αποκλειστικά από τους Ιατρούς της Bergmann Kord. Με τη νεότερη αυτή τεχνική αξιοποιούνται ακόμα περισσότερο οι ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων, οι οποίες αφορούν κυρίως πρωτεΐνες που περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματος.

Οι Αυξητικοί Παράγοντες έχουν αναπλαστική και αναγεννητική δράση και μπορούν να ενεργοποιήσουν αδύναμα ενήλικα βλαστοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής. Κατά συνέπεια, οι θύλακες των τριχών που μέχρι πρότινος δεν λειτουργούσαν σωστά, πλέον ενισχύονται.

Ως τελικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης θεραπείας, τα μαλλιά δυναμώνουν και οι τρίχες έχουν πλέον την ικανότητα να αποκτήσουν μεγαλύτερη διάμετρο και μήκος.

Ο ρόλος των Αυξητικών Παραγόντων

Το πλάσμα συνιστά περίπου το 55% του αίματος και συμβάλλει στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού, μέσω διακίνησης διαφόρων ουσιών, όπως τα Αιμοπετάλια, τα οποία είναι μικρά κυτταρικά στοιχεία, ανήκουν στα έμμορφα συστατικά του αίματος και συμμετέχουν στη διαδικασία της πήξης του.

Εκτός των άλλων όμως, τα Αιμοπετάλια επιτελούν μια πολύ σημαντική λειτουργία, καθώς αποτελούν φυσική πηγή αυξητικών παραγόντων. Οι παράγοντες αυτοί, με τη σειρά τους, βοηθούν τον οργανισμό να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη, διεγείροντας τα αδύναμα ή ανενεργά, ενήλικα βλαστοκύτταρα.

Αυξητικοί Παράγοντες

Οι Αυξητικοί Παράγοντες που περιέχονται στην ΑΑΠ Plus είναι οι εξής:

  • Επιθηλιακός αυξητικός παράγων
  • FGF-1, -7, οι οποίοι παρατείνουν τη διάρκεια της αναγενούς φάσης,καθυστερούν την ανάπτυξη της τελογενούς και συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών
  • IGF-1, παράγοντες που ενδυναμώνουν τις τρίχες, διεγείροντας τον τριχικό θύλακα για παραγωγή πιο υγιούς τρίχας.
  • Αυξητικοί παράγοντες αιμοπεταλιακής προέλευσης
  • TGF–b 1, αυξητικός παράγων που συμβάλλει στην αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας στην περιοχή του τριχωτού.

Τέλος, οι Αυξητικοί Παράγοντες που περιέχονται στην ΑΑΠ Plus προάγουν την ανάπτυξη μικροαγγειακής κυκλοφορίας.

Πότε εφαρμόζεται

Η θεραπεία με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες μπορεί να εφαρμόζεται για Πρόληψη, για Θεραπεία της Τριχόπτωσης και συνδυαστικά με τη Μεταμόσχευση Μαλλιών .

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόληψη: Η εφαρμογή της Θεραπείας Τριχόπτωσης με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες σε αρχικά στάδια αραίωσης, καθυστερεί σημαντικά τη πτώση και εξέλιξη του προβλήματος. Παράλληλα, ενδυναμώνει σημαντικά  την υπάρχουσα τριχοφυΐα, ενισχύοντας τα «αδύναμα» Τριχοθυλάκια.

Θεραπεία της Τριχόπτωσης: Σε προχωρημένες βαθμίδες αραίωσης, η εφαρμογή της ΑΑΠ ενισχύει τον μεταβολισμό των Τριχοθυλακίων και υποστρέφει τη λέπτυνση της τρίχας, αναστέλλοντας την υπολειτουργία τους και ενεργοποιώντας τη διαδικασία Αναγέννησης.

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Η μέθοδος ΑΑΠ εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, για να ενδυναμώσει τα νέα τριχοθυλάκια που θα τοποθετηθούν στην λήπτρια περιοχή, αυξάνοντας την απόδοση του αποτελέσματος. Παράλληλα οι παράγοντες που περιέχονται, βοηθούν στη γρήγορη αισθητική αποκατάσταση της δότριας και λήπτριας περιοχής και στην τόνωση όπου υπάρχει αδύναμη τριχοφυία.

Πώς εφαρμόζεται

Η θεραπεία πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας απέναντι στο covid-19..

Η διαδικασία είναι η εξής: Μετά από μία απλή αιμοληψία (του τύπου των γενικών εξετάσεων αίματος), το αίμα φυγοκεντρίζεται και συλλέγεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η απελευθέρωση των Αυξητικών Παραγόντων, αλλά και των βιταμινών και αμινοξέων. Το υλικό εγχέεται στις αραιωμένες περιοχές του τριχωτού, μετά από ελαφρά τοπική αναισθησία. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη μέθοδος είναι απολύτως ασφαλής, καθώς χρησιμοποιεί υλικό μόνο από τον ίδιο τον οργανισμό.

Τι επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα

Η εφαρμογή της θεραπείας με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες επιτυγχάνει τα εξής αποτελέσματα:

  • Επανενεργοποιεί τα αδρανή πρόδρομα βλαστοκύτταρα της περιοχής των υπό αποκατάσταση ιστών
  • Ενεργοποιεί τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων της συγκεκριμένης περιοχής
  • Αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων
  • Διαφοροποιεί, δηλαδή μετατρέπει τα κύτταρα σε άλλους κυτταρικούς τύπους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετατρέπει τα πρόδρομα βλαστοκύτταρα σε κύτταρα τριχοθυλακίων.

Η λειτουργία είναι η εξής: Με την αύξηση της συγκέντρωσης των αιμοπεταλίων που περιέχουν Αυξητικούς Παράγοντες, ενεργοποιείται μεγαλύτερος αριθμός ενηλίκων βλαστοκυττάρων, τα οποία κατευθύνουν την επαναλειτουργία της περιοχής – στόχου. Έτσι επιτυγχάνεται η αυτό-αποκατάσταση των δυσλειτουργιών, σε σύντομο χρόνο και με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Αποτελεσματικότητα της Θεραπείας Τριχόπτωσης

Με το εξειδικευμένο πρωτόκολλο της κλινικής επιτυγχάνεται η πλήρης απομόνωση των αιμοπεταλίων, η επίτευξη της οποίας καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.
Παράλληλα, αξιοποιείται το σύνολο του πλάσματος που λαμβάνεται από τον ασθενή και όχι μέρος αυτού.

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας στη Bergmann Kord, είναι ιδιαίτερα θετικά, άμεσα μετρήσιμα και αφορούν τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα των μαλλιών.
Η τριχόπτωση, στις περισσότερες περιπτώσεις, αναστέλλεται σημαντικά και ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει ένα σταθερό αποτέλεσμα.
Τέλος, η θεραπεία συστήνεται να επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο, ή όποτε θεωρηθεί ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης.

Διαδικασία

Η εφαρμογή της θεραπείας ΑΑΠ Plus είναι γρήγορη, εύκολη, ανώδυνη και ολοκληρώνεται σε συνεδρία διάρκειας 90 λεπτών περίπου.
Η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας και γίνεται από έμπειρο και εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό.

Ιοντοφόρεση: Ένας εναλλακτικός τρόπος χορήγησης

Σε περιπτώσεις που για κάποιους λόγους ο ασθενής δεν επιθυμεί την ενέσιμη εφαρμογή της θεραπείας ΑΑΠ, τότε υπάρχει η επιλογή της εφαρμογής με τη μέθοδο της Ιοντοφόρεσης.
Η Ιοντοφόρεση αποτελεί μέθοδο που έγινε αποδεκτή από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων)και αφορά σε ένα μη ενέσιμο τρόπο χορήγησης της θεραπείας για την αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης.

Πιο συγκεκριμένα, αφού απομονωθεί και συγκεντρωθεί το υλικό σύμφωνα με το πρωτόκολλο της θεραπείας, τότε εφαρμόζεται με τη μορφή τζελ στη πάσχουσα περιοχή.
Με τη χρήση αυτής της τεχνικής χορηγούνται διαδερμικά ιόντα που μεταφέρουν στα θυλάκια όλα τα ευεργετικά στοιχεία που χρειάζονται.
Έτσι, με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής έντασης, εισχωρούν στο δέρμα οι αυξητικοί παράγοντες και εν συνεχεία στους υποδόριους ιστούς για την ενεργοποίηση της περιοχής.

Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζεται η χρήση των Αυξητικών Παραγόντων της μεθόδου ΑΑΠ Plus, με όλα τα οφέλη της διαδερμικής χορήγησης ουσιών με την μέθοδο της ιοντοφόρεσης.

Σημαντική Διευκρίνηση

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της  θεραπείας τριχόπτωσης με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες και της ετερόλογης Μεσοθεραπείας Μαλλιών;

Ενημερωθείτε εδώ

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη