Odigos – Eμφυτευση Φρυδιων-Μεταμοσχευση Γενικά

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ

Η Μεταμοσχευση Μαλλιων είναι η πλέον ενδεδειγμένη και οριστική, ιατρική λύση στο πρόβλημα της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, του πιο κοινού τύπου ανδρικής Τριχόπτωσης, που εμφανίζεται και στις γυναίκες.

Από το Τότε στο… Σήμερα

Η Ιστορία της Εμφύτευσης Μαλλιών ξεκίνησε αρκετές δεκαετίες πριν στην Ιαπωνία, με τις ερευνητικές προσπάθειες Ιαπώνων γιατρών. Η σύγχρονη όμως τεχνική ουσιαστικά έχει ως ορόσημο τη δεκαετία του ‘50 και τις εργασίες του Dr.Orentreich. Περίπου 38 χρόνια αργότερα, το 1979, η μέθοδος εφαρμόζεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κλινική Μαλλιών Bergmann Kord, όπου και πραγματοποιείται η πρώτη επέμβαση στη χώρα, σε μορφή εμφύτευσης micro μοσχευμάτων, με απόλυτη επιτυχία.

Η φυσική έκφυση μαλλιών και ο ρόλος τους

Τα μαλλιά εκφύονται ανά ομάδες 1 – 4 τριχών, οι οποίες ονομάζονται Τριχοθυλάκια. Τα μονά τριχοθυλάκια βρίσκονται κατά μήκος της μετωπιαίας γραμμής, ενώ προχωρώντας προς το εσωτερικό του τριχωτού, σχηματίζουν σύνολα 2, 3 ή 4 τριχών.

Στην περίπτωση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, τα τριχοθυλάκια στο μπροστινό και πάνω τμήμα του τριχωτού της κεφαλής είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα στην παρουσία ανδρογόνων.

Πιο συγκεκριμένα, η Τεστοστερόνη, μέσω της επίδρασης του ενζύμου 5-α αναγωγάση (5-a reductase), μετατρέπεται σε Διυδροτεστοστερόνη (DHT), η οποία δεσμεύεται από τους υποδοχείς των τριχοθυλακίων που είναι ευάλωτα σε αυτή και ως συνέπεια, σταδιακά αποδυναμώνονται. Έτσι παράγουν εξασθενημένες τρίχες, που προοδευτικά λεπταίνουν και οδηγούν στην Τριχόπτωση και την οριστική απώλεια των μαλλιών.

Αντιθέτως, τα τριχοθυλάκια που βρίσκονται στο πίσω και πλαϊνό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, στη Βρεγματική και Ινιακή Χώρα, παρουσιάζουν γενετική αντίσταση στα ανδρογόνα και συνιστούν την Περιοχή Σταθερής Τριχοφυΐας της κεφαλής, τη Δότρια Περιοχή.

Σε αυτά τα σημεία του τριχωτού, η ορμόνη Διυδροτεστοστερόνη (DHT) δεν ασκεί καμία επιρροή. Για αυτόν τον λόγο, σε αυτή την περιοχή δεν εμφανίζεται Τριχόπτωση και τα συγκεκριμένα τριχοθυλάκια αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης.

Συνοπτική Περιγραφή της Διαδικασίας

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών αφορά στη διαδικασία λήψης και μεταφύτευσης τριχοθυλακίων, από την περιοχή σταθερής τριχοφυΐας (Δότρια Περιοχή) στην περιοχή της αραίωσης (Λήπτρια Περιοχή). Στην ουσία πρόκειται για ανακατανομή της υπάρχουσας τριχοφυΐας, από τα τμήματα του τριχωτού που πλεονάζει στα τμήματα του τριχωτού που υπολείπεται. 

Τα τριχοθυλάκια της Δότριας Περιοχής διατηρούν και μεταφέρουν τις γενετικές τους ιδιότητες και στην περιοχή της αραίωσης. Συγκεκριμένα, μετά τη μεταμόσχευση, εξακολουθούν να μην  επηρεάζονται από την Τριχόπτωση και συνεχίζουν κανονικά την ανάπτυξή τους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος αποδυνάμωσης και απόπτωσης.

Έτσι τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται, βάσει του φυσικού τρόπου έκφυσης, μόνιμα και οριστικά, εξασφαλίζοντας ένα άριστο αισθητικά αποτέλεσμα, καθώς και έναν πολύ ικανοποιητικό βαθμό πυκνότητας.   

Πρόκειται για μια προκαθορισμένη διαδικασία που εκτελείται βάσει συγκεκριμένων βημάτων, κατά την οποία οι γιατροί της Bergmann Kord τηρούν με συνέπεια τις υψηλές προδιαγραφές σε όλα τα στάδια της εμφύτευσης:

* Τα τριχοθυλάκια εξάγονται προσεκτικά, για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας τους.

* Ταξινομούνται ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που περιλαμβάνουν.

* Διαφυλάσσονται και προστατεύονται, μέχρι την εμφύτευσή τους.

* Επιλέγονται και δημιουργούνται τα κατάλληλα σημεία υποδοχής.

* Η τοποθέτηση των τριχοθυλακιών γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία υποδοχής.

Η διεξαγωγή της Μεταμόσχευσης Μαλλιών στις γυναίκες είναι διαφοροποιημένη σε αρκετά σημεία σε σχέση με τους άνδρες, δεδομένου του διαφορετικού τύπου αραίωσης και των διαφορετικών προσδοκώμενων αποτελεσμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη γυναικεία Μεταμόσχευση Μαλλιών μπορείς να βρεις στο «Γυναικείο Πρόσωπο» της  Bergmann Kord.

Η διαδικασία, λοιπόν, βασίζεται στην αναδιανομή των υπαρχόντων τριχοθυλακίων, χωρίς να δημιουργούνται νέα.  Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα, άτομα με ανεπαρκή τριχοφυΐα στο πίσω & πλάγιο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, να μην έχουν τη δυνατότητα Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Για να καλυφθούν, λοιπόν, οι αδυναμίες της Δότριας Περιοχής, μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία κατά της Τριχόπτωσης βρίσκεται σε Ερευνητικό στάδιο από τις Κλινικές Μαλλιών Bergmann Kord.

Πρόκειται για ένα εξελικτικό βήμα σε σχέση με τη μέθοδο, τη Μεταμόσχευση Μαλλιών με Βλαστοκύτταρα, μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία αναγέννησης μαλλιών που εντάσσεται στο πεδίο της Κλωνοποίησης Τριχοθυλακίων και του Πολλαπλασιασμού Τριχών, με την μελλοντική εφαρμογή της οποίας, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς. 

Η ιατρική ομάδα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση για την εκπλήρωση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων, είναι η εφαρμογή των εξελιγμένων τεχνικών Μεταμόσχευσης Μαλλιών, από έμπειρους και εξειδικευμένους γιατρούς.

Ακριβώς, επειδή η Εμφύτευση Μαλλιών αποτελεί τελειοποιημένο συνδυασμό επιστήμης και αισθητικής αντίληψης, για να επιτευχθούν αισθητικά άρτια αποτελέσματα, τα Ιατρικά Επιτελεία πρέπει να διακρίνονται από βαθιά γνώση και ικανότητα. Διότι, ενώ πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη και ασφαλή ιατρική πράξη ήπιας βαρύτητας, απαιτούνται από τον γιατρό ιδιαίτερες δεξιότητες και ανεπτυγμένη αισθητική ικανότητα.

Γι’ αυτό στα Επιστημονικά Κέντρα της Bergmann Kord, το Ιατρικό Επιτελείο που επιλέγεται για κάθε περίπτωση, εκτός του επί κεφαλής χειρουργού γιατρού, είναι απολύτως εξειδικευμένο και περιλαμβάνει:

* 2 βοηθούς γιατρούς

* Αναισθησιολόγο γιατρό

* 4 νοσηλεύτριες

Έτσι επιτυγχάνεται η φυσικότητα του αποτελέσματος, ώστε η επέμβαση στην περιοχή να μη γίνεται αντιληπτή, παρά μόνο από ειδικούς και μάλιστα, από πολύ κοντινή εξέταση της κεφαλής.

Το φυσικό αποτέλεσμα

Η πιστή αναπαραγωγή του φυσικού τρόπου έκφυσης των μαλλιών, συνεπάγεται την επιτυχία της εφαρμογής και του στόχου των Κλινικών της Bergmann Kord, να προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας αποτελέσματα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Γι’ αυτό κατά την εμφύτευση των τριχοθυλακίων, οι έμπειρες Ιατρικές Ομάδες προσμετρούν όλους τους σημαντικούς παράγοντες:

* Κατάλληλη γωνία των τριχοθυλακίων, ώστε ο προσανατολισμός τους να εναρμονίζεται με τις συνθήκες έκφυσης της Λήπτριας Περιοχής.

* Άρτια κατανομή και διάταξη των τριχοθυλακίων στην περιοχή της αραίωσης, για διασφάλιση της μέγιστης δυνατής πυκνότητας.

Η διάρκεια της επέμβασης

Ο χρόνος της διαδικασίας καθορίζεται από τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου, καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των τριχοθυλακίων και τη μέθοδο Μεταμόσχευσης Μαλλιών που εφαρμόζεται. Για παράδειγμα η επέμβαση με την τεχνική FUE διαρκεί αρκετές ώρες, λόγω της μεμονωμένης διαδικασίας λήψης των τριχοθυλακίων, ενώ η τεχνική FUT διαρκεί λιγότερες ώρες, λόγω μαζικής λήψης.

Γενικά, η συνήθης διάρκεια της επέμβασης είναι μεταξύ 4 και 7 ωρών, οι οποίες κυλούν γρήγορα και ευχάριστα. Ενδιάμεσα πραγματοποιούνται διαλείμματα και χορηγείται τοπική αναισθησία, πάντα υπό την επίβλεψη αναισθησιολόγου γιατρού. Έτσι είναι εφικτή η πλήρης και άνετη επικοινωνία με την Ιατρική Ομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης. Παράλληλα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθεί τηλεόραση ή απλώς να χαλαρώνει.  

Με την ολοκλήρωση της εφαρμογής, επιστρέφει άμεσα στο σπίτι.

Χρόνος αναμονής για τη νέα εμφάνιση

Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται αμέσως μετά την εμφύτευση τους και εμφανίζονται, κατά μέσο όρο, 3 μήνες μετά την επέμβαση, ενώ το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μετά τους 10 – 12 μήνες.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο γιατρό, ο οποίος ενημερώνει εξατομικευμένα και δίνει συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις, ανάλογα με το επάγγελμα και τις δραστηριότητες κάθε ενδιαφερόμενου. Εξαρτάται, δηλαδή, από το είδος της μεθόδου που εφαρμόστηκε, τη φύση των δραστηριοτήτων και τα γενικά χαρακτηριστικά του οργανισμού κάθε ατόμου.

Το διάστημα, βέβαια, είναι πολύ σύντομο, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η επιστροφή στην εργασία πραγματοποιείται ακόμη και την επόμενη ημέρα της επέμβασης.

Η φροντίδα των μεταμοσχευμένων μαλλιών

Τα νέα μαλλιά δεν απαιτούν ξεχωριστή φροντίδα, σε σχέση με τα υπόλοιπα. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι πρώτες μετεπεμβατικές ημέρες, που συνιστάται λίγη προσοχή στο λούσιμο. Επιπλέον, δεδομένου ότι προέρχονται από το ίδιο άτομο, δεν ξεχωρίζουν από τα μαλλιά που προϋπήρχαν και επιδέχονται κάθε είδους κομμωτικές διεργασίες όπως βαφές, ανταύγειες κ.ά.

24ωρη Μετεγχειρητική φροντίδα

Για τη Bergmann Kord, η Μεταμόσχευση Μαλλιών δεν ολοκληρώνεται με την επέμβαση, αλλά με τη φροντίδα και την περιποίηση που παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, αμέσως μετά.

Την επόμενη μέρα της μεταμόσχευσης, διεξάγεται εξέταση δότριας και λήπτριας περιοχής από τον υπεύθυνο γιατρό και στη συνέχεια, οργανώνεται ένα πρόγραμμα συναντήσεων. Προγραμματίζονται δύο ραντεβού, στους 3 και στους 10 μήνες μετά την επέμβαση, για έλεγχο και αξιολόγηση της εξελικτικής πορείας της εμφύτευσης, ώστε να καταχωρηθούν τα δεδομένα στο προσωπικό ιατρικό αρχείο που καταγράφεται για κάθε ενδιαφερόμενο.

Επειδή τις πρώτες ημέρες χρειάζεται κάποια σχετική προσοχή, οι Κλινικές δίνουν τις απαραίτητες γραπτές και προφορικές μετεγχειρητικές οδηγίες, που διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Επιπλέον, το έμπειρο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της παρέχει ιατρική μέριμνα και βρίσκεται στο πλευρό κάθε ενδιαφερόμενου ανά πάσα στιγμή, με δυνατότητα 24ωρης επικοινωνίας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η μετεγχειρητική φροντίδα των μαλλιών αποτελεί για τη Bergmann Kord βασικό άξονα της λειτουργίας της και προσφέρεται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. 

Οι χώροι επεμβάσεων Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Όλες οι επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών, στα Επιστημονικά Κέντρα της Bergmann Kοrd, σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούνται σε υπερσύγχρονους, ιδιόκτητους και εξοπλισμένους, με την τελευταία τεχνολογία χώρους, όπου τηρούνται αυστηρά Διεθνή Πρωτόκολλα Υγιεινής και Ασφάλειας.  

Τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Οι γιατροί Μεταμόσχευσης Μαλλιών της Bergmann Kord, εφαρμόζουν αναλόγως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών κάθε ατόμου, την ιδανικότερη μέθοδο ή συνδυασμό τους:

* Μεταμόσχευση Μαλλιών FUT (Follicular Unit Transplantation) ή Strip: αποτελεί το σύνολο των τεχνικών, που πραγματοποιούνται με συνεχή λήψη τριχοθυλακίων.

* Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction): πραγματοποιείται με μεμονωμένη εξαγωγή των τριχοθυλακίων, από διάφορα σημεία της Δότριας Περιοχής.

* Δυναμική Μεταμόσχευση Μαλλιών G.A.T. (Growth Advanced Transplantation): τεχνική που αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες του αίματος.

Καθώς το τελικό αποτέλεσμα είναι καθοριστικής σημασίας για την εμφάνιση του ενδιαφερόμενου, δεν υπάρχουν περιθώρια για δοκιμές και πειραματισμούς. Η φύση της διαδικασίας των τεχνικών FUT & FUE απαιτεί την σωστή εφαρμογή τους, τόσο στον αρχικό σχεδιασμό, όσο και στην υλοποίηση. Γι’ αυτό και η επιλογή της κατάλληλης Κλινικής Μαλλιών, πρέπει να γίνεται βάσει των αποτελεσμάτων της και της συνολικής παρουσίας που έχει στο χώρο.

Η Εμπειρία της Bergmann Kord στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Στη Βergmann Κord, η Εμφύτευση Μαλλιών δεν αντιμετωπίζεται ως απλό ζήτημα αισθητικής, αλλά ως ιατρική πράξη ευθύνης.

Η Κλινική έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη και την τελειοποίηση της μεθόδου, καθώς η συνεχής δραστηριοποίηση του εξειδικευμένου Ιατρικού Επιτελείου της στα προγράμματα κλινικής έρευνας, απέδωσε νέες πρωτοποριακές τεχνικές και μεθόδους.

Από την πρώτη μικρο-μεταμόσχευση στη χώρα, που πραγματοποιήθηκε από τους γιατρούς των Κλινικών, έως και σήμερα,  συγκεντρώνει στο ενεργητικό της περισσότερες από 70.000 επιτυχημένες Μεταμοσχεύσεις Μαλλιών, με φυσικά αποτελέσματα, υψηλής αισθητικής αξίας.

Έτσι τα Επιστημονικά κέντρα της Bergmann Kord, εδώ και 38 χρόνια, προσφέρουν τις πιο κατάλληλες, εξατομικευμένες λύσεις σε όλους, όσοι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν οριστικά και με ασφάλεια το πρόβλημα της Τριχόπτωσης.

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη

Για ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ παρακαλούμε καλέστε μας στο (+30) 210 – 68 28 888