Έγκυρη και Έγκαιρη Διάγνωση της Τριχόπτωσης

metamosxefsi-malliwn-bergmann-kord-zougla-trixoptwsi-190122-818x751

Τριχόπτωση: Η Επιστημονική Διάγνωση για μια εξατομικευμένη λύση

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο www.zougla.gr την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

Η έγκαιρη διάγνωση της τριχόπτωσης είναι το Α και το Ω για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της αλλά και για την μονιμότητα του αποτελέσματος της θεραπείας. Η σωστή διάγνωση αποτελεί ένα σημαντικό θέμα το οποίο προβληματίζει άντρες και γυναίκες που σε κάποια στιγμή στη ζωή τους ίσως παρατηρήσουν απώλεια τριχών, παραπάνω από το σύνηθες, στο λούσιμο ή στο χτένισμα των μαλλιών. Η εξειδίκευση σε αυτά τα συγκεκριμένα θέματα κάνει τη διαφορά στην ενημέρωση, αλλά και στη τελική απόφαση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Με τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης, ερχόμενος ο ενδιαφερόμενος στη Bergmann Kord για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έρχεται σε μια πρώτη, ουσιαστική επαφή με τον εξειδικευμένο ιατρό, ο οποίος θα εκτιμήσει την έκταση του προβλήματος, θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αλωπεκίας και κατ’ επέκταση θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, ώστε να προτείνει τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης. Πριν, λοιπόν, από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, το πρώτο και απαραίτητο βήμα για την πρόληψη, την ενδυνάμωση ή την αποκατάσταση των μαλλιών είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και πληροφόρηση από τους ειδικούς.

metamosxefsi-malliwn-bergmann-kord-zougla-trixoptwsi-190122-gynaika-300x300
Κλινική Μαλλιών Bergmann Kord
metamosxefsi-malliwn-bergmann-kord-zougla-trixoptwsi-190122-ktirio-300x300

Δωρεάν διάγνωση τριχόπτωσης

Λόγω της βαρύνουσας σημασίας της, οι ιατρικές ομάδες της Βergmann Κord προσφέρουν διάγνωση τριχόπτωσης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή περαιτέρω υποχρέωση, σε όλα τα Επιστημονικά Κέντρα της, ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, για να αποφευχθούν τυχόν αποσπασματικές ή πρόχειρες λύσεις, που ενδέχεται να «καλύψουν» την κατάσταση παροδικά και με αμφίβολα αποτελέσματα, συστήνεται εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, απολύτως προσαρμοσμένη στο προφίλ κάθε ενδιαφερόμενου. Η διάγνωση της τριχόπτωσης πραγματοποιείται από το εξειδικευμένο ιατρικό επιτελείο σε προσωπικό ραντεβού, μέσω συγκεκριμένων διαγνωστικών εξετάσεων:

* Κλινική επισκόπηση, καθώς η ιατρική διάγνωση ξεκινάει με λήψη του ατομικού ιατρικού ιστορικού και ακολουθεί μια ολοκληρωμένη επισκόπηση, όπου διακρίνονται τα πολύτιμα εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα οποία διαμορφώνουν την κλινική εικόνα του τριχωτού.

* Μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού και των μαλλιών (Microscopic Hair & Scalp Analysis),  όπου μέσω ειδικής μικροκάμερας, συλλέγονται οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την πυκνότητα, τη γενική κατάσταση της τρίχας και του τριχωτού και ανιχνεύονται τυχόν δυσλειτουργίες, όπως δερματικές παθήσεις, για την εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης.

* Τριχοριζόγραμμα, που περιλαμβάνει παρατήρηση των τριχών μέσω μικροσκοπίου, ώστε να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των τριχών, που βρίσκονται σε αναγενή και καταγενή φάση και να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα στο τριχοθυλάκιο, για τη διάκριση μεταξύ των διαφόρων μορφών αλωπεκίας.

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων από τους εξειδικευμένους ιατρούς της Bergmann Kord, παρέχει ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες για την εξέλιξη της τριχόπτωσης, την πορεία της εξατομικευμένης θεραπείας που ακολουθείται και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς της, μιας και διατηρείται ιατρικός φάκελος με φωτογραφικό αρχείο από τη κάθε φάση, το οποίο αρχειοθετείται και συγκρίνεται.

Ειδικά στις περιπτώσεις διάγνωσης για τη μεταμόσχευση μαλλιών, πιστοποιούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της επέμβασης και καταγράφονται σημαντικές παράμετροι, που θα αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό του εξατομικευμένου πλάνου μεταμόσχευσης μαλλιών. Η κλινική διαθέτει ιατρικές ομάδες που γνωρίζουν και εφαρμόζουν όλες τις τεχνικές και τις έχουν εφαρμόσει σε περισσότερες από 70.000 περιπτώσεις.

Διευθύνσεις Επιστημονικών Κέντρων :

* Αθήνα (Κεντρικά) : Λεωφ. Κηφισίας 348 (Έναντι Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ»), Τ.Κ. 152 33 Χαλάνδρι, Αθήνα,
Τηλ.: 210 68 28 888

* Αθήνα : Λεωφ. Συγγρού 203, Τ.Κ. 171 21 Νέα Σμύρνη, Αθήνα, Τηλ.: 210 93 11 111

* Θεσσαλονίκη : Αδριανουπόλεως 20 & Αιγαίου, Τ.Κ. 551 33 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 45 85 55

* Πάτρα : Αγίου Ανδρέου 111 & Τ.Κ. 262 21 Πάτρα, Τηλ.: 2610 42 45 45

* Λάρισα : Μαρίνου Αντύπα 2 & Κούμα (Κεντρική Πλατεία Λάρισας), Τ.Κ. 412 22 Λάρισα, Τηλ.: 2410 66 00 90

* Ηράκλειο : Γεωργ. Παπανδρέου & Δρακοντοπούλου 49, Τ.Κ. 713 06 Ηράκλειο, Κρήτη, Τηλ.: 2810 34 20 65

* Ρόδος : Καναδά 73 (Πλατεία Αγ. Νικολάου), Τ.Κ. 851 00 Ρόδος, Τηλ.: 22410 78 302

Περισσότερες πληροφορίες για τα Επιστημονικά Κέντρα Bergmann Kord στο www.kord.gr

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη

Σχετικά Άρθρα