Η Γυναίκα πίσω από τον … επί κεφαλής !

Η Γυναίκα πίσω από τον … επί κεφαλής !

Η Πρόεδρος της Bergmann Kord
Παρουσιάζει και … Παρουσιάζεται

Της Στέλλας Παπαδάκη.
Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο www.vipnews.gr την Τετάρτη 16/10/2019.

Μια δυναμική νέα γυναίκα ιδρύει στην Αθήνα του 1979, την πρώτη κλινική που ασχολείται με θέματα τριχόπτωσης στα πρότυπα της Bergmann Γερμανίας. Ξεκινάει από μια μικρή προσωπική εταιρεία και σταδιακά η Bergmann Kord εξελίσσεται, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Κορδερά, σε μια υπερσύγχρονη επιχείρηση με άρτιο Τεχνολογικό Εξοπλισμό και εξειδικευμένο Ιατρικό Προσωπικό.
Σήμερα 40 χρόνια μετά, η Bergmann Kord Ελλάδας είναι ένα από τα κορυφαία Κέντρα Μεταμόσχευσης Μαλλιών, παγκοσμίως! Ο επιτυχημένος τρόπος λειτουργίας της, αλλά και οι εξειδικευμένες παροχές υπηρεσιών της, στο τομέα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών αλλά και γενικότερα στην Αισθητική Ιατρική την καθιστούν, ένα πρότυπο κλινικής ακόμη και για την μητρική εταιρεία που πλέον, στέλνει τακτικά ασθενείς της στην Ελλάδα, θεωρώντας την Bergmann Kord Ελλάδας πρωτοποριακή σε πολλές υπηρεσίες της.
Το success story της ελληνικής Κλινικής που έχει ξεπεράσει τα σύνορα, οφείλεται στην οικογένεια Κορδερά, και κυρίως στην ιδρύτρια της Βασιλική Κορδερά και άλλο τόσο στα άλλα μέλη της.
Σε μια τετ α τετ συζήτηση, η ίδια μας μιλάει για την επαγγελματική της πορεία μέχρι την επιτυχία …

Από την Αθήνα στη Γερμανία, περιγράψτε μου τη διαδρομή που σας οδήγησε στη Bergmann

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Οι γονείς μου ήταν Μικρασιάτες, από το Αϊβαλί και την Σμύρνη. Μόλις τελείωσα το σχολείο, και σε ηλικία μόλις 18 ετών παντρεύομαι και μεταναστεύω στη Γερμανία, όπου ζούσε κι εργαζόταν ο άνδρας μου. Με στόχο για ένα καλύτερο μέλλον, εργάζομαι σκληρά και παράλληλα σπουδάζω το αντικείμενο. Σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο της σχολής μου γνωρίζω τον ιδιοκτήτη της Bergmann Γερμανίας, Klaus Müller, έναν εξαιρετικό επαγγελματία ο οποίος με διακρίνει ανάμεσα στους υπόλοιπους φοιτητές και με ρωτάει από που είμαι. Του απαντάω από την Αθήνα. Κι εκείνος μου λέει : “Λοιπόν Αθηναία όταν αποφοιτήσεις έλα να με βρεις. Κι έτσι κι έγινε! ” Εργάσθηκα εκεί επί πέντε έτη και ήμουν στη κυριολεξία το δεξί χέρι του Klaus Müller, δουλεύοντας με πολύ μεράκι και αγάπη, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Και πώς πήρατε την απόφαση να φύγετε από τη Γερμανία και από μία τόσο σταθερή δουλειά και να επιστρέψετε στα πάτρια εδάφη;

Όταν ήρθε η ώρα ο γιος μου- που στο μεταξύ είχα αποκτήσει- να ξεκινήσει το σχολείο, αποφάσισα να γυρίσω πίσω στην πατρίδα, για να αποκτήσει ο Βαρδής ελληνική παιδεία. Όταν το ανακοίνωσα στον Klaus Müller, εκείνος μου είπε “Τότε θα σου δώσω την αντιπροσωπεία μας για την Ελλάδα”. Πάντα οραματιζόμουν να κάνω κι εγώ ένα τέτοιο εγχείρημα στην Ελλάδα, οπότε η πρόταση του με χαροποίησε ιδιαιτέρως. Βέβαια μου δημιούργησε και άγχος αν θα τα καταφέρω. Ο Klaus όμως πίστεψε σε μένα και μου είπε: “Θα τα καταφέρεις, είμαι σίγουρος για σένα!”

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στο ξεκίνημά σας; Πως σας δέχθηκε η ελληνική αγορά;

Αρχικά ήταν ασφαλώς δύσκολα, διότι τέτοια θέματα ήταν τότε άγνωστα και σχεδόν ταμπού στην Ελλάδα. Όμως η υποστήριξη και η τεχνογνωσία της γερμανικής Bergmann, με 165 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, ήταν η διαφοροποίηση και οι βάσεις μας! Με πολύ προσωπική δουλειά, διαφήμιση από επώνυμους και μη πελάτες, αλλά κυρίως μέσω των αξιόπιστων προϊόντων και υπηρεσιών μας, είχαμε άριστα αποτελέσματα και γρήγορα αποκτήσαμε την εμπιστοσύνη της Ελληνικής αγοράς για θέματα τριχόπτωσης.

Ποια ήταν η εξέλιξη της εταιρείας στα χρόνια που ακολούθησαν;

Η Bergmann Kord Ελλάδας έχει χιλιάδες πελάτες με περισσότερες από 70.000 επιτυχημένες επεμβάσεις. Διαθέτει 7 ιδιόκτητες κλινικές στη Νέα Σμύρνη και στο Χαλάνδρι, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα και Ρόδο. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό μας χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και αίσθημα υψηλής ευθύνης, έχοντας ως κεντρικό γνώμονα τον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ενώ υπάρχει διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση του επιστημονικού μας επιτελείου.
Τα επόμενα που έχουν γίνει είναι η δημιουργία Δερματολογικού Κέντρου που ονομάζεται Skin Center και λειτουργεί στο κομμάτι της Αισθητικής Ιατρικής για την περιποίηση Προσώπου και Σώματος όπου εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες μεθόδους της Αισθητικής Ιατρικής, ενέσιμα, νήματα, Laser αποτρίχωση και πρωτοποριακές θεραπείες αντιγήρανσης κ.α.. Οι γιατροί έχουν στη διάθεσή τους μόνο μηχανήματα τελευταίας Τεχνολογίας. Επίσης σημαντικός τομέας είναι ο Ιατρικός Τουρισμός με πελάτες που έρχονται από όλο τον κόσμο στη κλινικής μας σχεδόν σε καθημερινή βάση. Υπάρχει ένα τμήμα στη κλινική που εργάζεται για αυτό και εξυπηρετεί σε όλες τις γλώσσες σε 24ωρη βάση. Ενώ για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και των συνοδών τους λειτουργεί το Kurland Spa, ένας μοναδικός χώρος Day Spa που προσφέρει χαλάρωση, αναζωογόνηση και ευεξία στους ιατρικούς τουρίστες.

Μιλήστε μου για το κοινωνικό προφίλ της Bergmann Kord, αλλά και τη προσωπική κοινωνική δράση σας

Πριν από 6 χρόνια, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αποφάσισα ότι ήθελα να συνεισφέρω ενεργά στο κοινωνικό σύνολο που περνούσε δύσκολα. Την αφορμή μου την έδωσε μια καλή μου φίλη, η Ανθή Πίκουλα, η «νονά» των Αθηναϊδων, η οποία με σύστησε στα μέλη του Δ. Σ και στη πρόεδρο του Σωματείου κ. Ρένα Βασιλάκη. Ενθουσιάστηκα με την δράση τους κι έκτοτε συμμετέχω ενεργά στις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας αναλαμβάνει επίσης και η Κλινική Μαλλιών Bergmann Kord, μέρος των οποίων είναι η στήριξη της προσπάθειας του Προγράμματος «Οικουμενικός Ελληνισμός», η συνεργασία με τοπικούς συλλόγους Καρκινοπαθών ανά την Ελλάδα, μέσω της Πρωτοβουλίας «HAIR for HELP»- μια δράση κατά την οποία προσφέρουμε δωρεάν περούκες σε άπορους που έχουν ασθενήσει, με στόχο την παροχή ελπίδας, αγάπης και υποστήριξης σε πάσχουσες Κοινωνικές Ομάδες.

Ο γιός σας, κ. Βαρδής Κορδεράς είναι η επόμενη γενιά της εταιρίας, πιστεύετε ότι είναι άξιος συνεχιστής σας;

Ο Βαρδής μεγάλωσε μέσα στην εταιρεία. Έκανε καλές σπουδές σε Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά. Έχει ξεκινήσει από το 1992 και μπήκε δυναμικά στην επιχείρηση περνώντας από όλα τα πόστα μέχρι να φτάσει στη Διοίκηση. Γνωρίζει την εταιρία τόσο καλά όσο κανένας άλλος! Ακολουθεί και επόμενη γενιά, δηλαδή τα 3 παιδιά του που έχουν επιλέξει να σπουδάσουν Οικονομικά, Ιατρική και Διοίκηση Επιχειρήσεων και να μπουν με τη σειρά τους σύντομα στην εταιρεία.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Ως επαγγελματίας πολλές ώρες εργασίας, προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, άριστη παροχή υπηρεσιών. Και ως άνθρωπος να είσαι ταπεινός και σωστός στις συναλλαγές σου και στις σχέσεις σου.

Διευθύνσεις:

* Αθήνα (Κεντρικά) : Λεωφ. Κηφισίας 348 (Έναντι Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ»), Τ.Κ. 152 33 Χαλάνδρι, Αθήνα,
Τηλ.: 210 68 28 888

* Αθήνα : Λεωφ. Συγγρού 203, Τ.Κ. 171 21 Νέα Σμύρνη, Αθήνα, Τηλ.: 210 93 11 111

* Θεσσαλονίκη : Αδριανουπόλεως 20 & Αιγαίου, Τ.Κ. 551 33 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 45 85 55

* Πάτρα : Αγίου Ανδρέου 111, Τ.Κ. 262 21 Πάτρα, Τηλ.: 2610 42 45 45

* Λάρισα : Μαρίνου Αντύπα 2 & Κούμα (Κεντρική Πλατεία Λάρισας), Τ.Κ. 412 22 Λάρισα, Τηλ.: 2410 66 00 90

* Ηράκλειο : Γεωργ. Παπανδρέου & Δρακοντοπούλου 49, Τ.Κ. 713 06 Ηράκλειο, Κρήτη, Τηλ.: 2810 34 20 65

* Ρόδος : Καναδά 73 (Πλατεία Αγ. Νικολάου), Τ.Κ. 851 00 Ρόδος, Τηλ.: 22410 78 302

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη

Σχετικά Άρθρα