Η Θεσσαλονίκη σε μια ‘’Υπερπαραγωγή’’ Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 το 5ο επετειακό “Sail for Pink 2017”.

Την εκδήλωση διοργάνωσε, για ακόμα μια χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής».

H ‘Πορείας Ελπίδας’ ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου διενεργήθηκαν εκδηλώσεις Προσφοράς και Αγάπης, με μεγάλη ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες.

Στον Θερμαϊκό Κόλπο πραγματοποιήθηκε ιστιοπλοϊκός αγώνας ενώ όλη η παραλία «ντύθηκε» στα ροζ, με το πλήθος των συμμετεχόντων να δίνει βροντερό μήνυμα Ελπίδας και Υποστήριξης.Την παράσταση έκλεψε η παράλληλη ενέργεια της Πρωτοβουλίας «HAIR for HELP», η Κίνηση εθελοντικής Προσφοράς Μαλλιών, η οποία υποστηρίζεται από τα Επιστημονικά Κέντρα Bergmann Kord.

Με την ολοκλήρωση της συμβολικής πορείας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Bergmann Kord, η έμπειρη ομάδα της Κλινικής, υποδέχτηκε πλήθος κόσμου, που πρόσφερε 20 εκατοστά από τα μαλλιά του.

Η Πρωτοβουλία «HAIR for HELP», που τα τελευταία χρόνια μετατρέπεται σε «Κίνηση», συναντά μεγάλη ανταπόκριση από διαφορετικές Κοινωνικές Ομάδες και Χώρους.Μετέτρεψε, δε, τη Θεσσαλονίκη σε μια Υπερπαραγωγή’’ Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο.

Η Κίνηση ενθαρρύνει τους εθελοντές, να προσφέρουν τα μαλλιά τους, προκειμένου να κατασκευαστούν περούκες, οι οποίες θα προσφερθούν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε άπορους Συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο.

Το «HAIR for HELP» αποτελεί την Αιχμή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των κλινικών μαλλιών Bergmann Kord και στοχεύει στην :
* Ενημέρωση,
* Ευαισθητοποίηση,
* Συμμετοχή,
* Επιμόρφωση,
* Ανάδειξη των αξιών του Εθελοντισμού,
* Ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης …

Λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης του κοινού, η προσφορά μαλλιών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, στο Επιστημονικό Κέντρο της Bergmann Kord, στη Θεσσαλονίκη.

Η Bergmann Kord πέρα από την διαρκή προσπάθεια παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών, όσον αφορά στο επιστημονικό αντικείμενο, προτάσσει παράλληλα, ως βασικό και δομικό στοιχείο της φιλοσοφίας της, την προσφορά έργου Αλληλεγγύης, μέσω της ενεργού Συνεισφοράς της στο Κοινωνικό Σύνολο.

Σχετικά Άρθρα