Τα Superfoods των μαλλιών

Τα Superfoods των μαλλιών
Τα μαλλιά χρειάζονται τη δική τους, ξεχωριστή, φροντίδα και διατροφή για να διατηρούνται δυνατά και να αποφεύγεται το φαινόμενο ‘τριχόπτωση’. Πρόκειται για μια διαδικασία που οφείλει να διερευνηθεί σε βάθος προκειμένου να αναζητηθούν τα αίτια που την προκαλούν και που πιθανώς συνδέονται με οργανικές λειτουργίες ή διάφορα δερματολογικά χαρακτηριστικά.
 
Πέραν των προϊόντων περιποίησης που τα διατηρούν υγιή και μεταξένια, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα όπως τα μανιτάρια, οι γλυκοπατάτες, καθώς και ο ψευδάργυρος στα φρέσκα στρείδια και τα φουντούκια, συνιστώνται για την καλή τους κατάσταση. 
 
 
Το διαιτολόγιο είναι ένα υψίστης σημασίας εργαλείο για τη διατήρηση υγιών μαλλιών, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους στα μαλλιά μας, αλλά και για την πρόληψη αυτών.
 
*Επιπλέον, η ανεπάρκεια βιοτίνης, συμπτώματα της οποίας είναι η τριχόπτωση (Aνδρογενετική Aλωπεκία) και το σπάσιμο της τρίχας, μπορεί να αντιμετωπισθεί με τροφές όπως τα αυγά, τα όσπρια και το πολύσπορο ψωμί.
 
 
σίδηρος που συναντά κανείς στις φακές, το λιναρόσπορο ή το σπανάκι διατηρεί τα μαλλιά λαμπερά.
 
 
*Οι βιταμίνες Α & C, οι οποίες υπάρχουν σε αφθονία στα καρότα και τις ντομάτες (βιταμίνη Α) και στα πορτοκάλια (βιταμίνη C) εντείνουν τη φυσική ενυδάτωση της τρίχας.
 
 
*Το σελήνιο, που περιλαμβάνεται στους ξηρούς καρπούς, το συκώτι και το ψάρι, χαρίζει υγεία στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.
 
 
βιταμίνη Β12, που μπορεί να βρεθεί στο βοδινό κρέας, το σκουμπρί ή και στα εμπλουτισμένα προϊόντα σόγιας (μεταξωτό τοφού), προωθεί την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.
 
 
*Υδατάνθρακες που περιλαμβάνονται στα φρούτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα μακαρόνια ή το ρύζι, αναχαιτίζουν την αραίωση των μαλλιών.
 
 
*Πλούσιες τροφές σε ασβέστιο όπως το γάλα σε μορφή σκόνης και το σκληρό τυρί, συμβάλλουν σημαντικά στη σωστή φυσιολογία και ανάπτυξη της τρίχας.
 
 
Στην κλινική μαλλιών Bergmann Kord με την επιστημονική καθοδήγηση ενδοκρινολόγου-διατροφολόγου μπορεί να συσταθεί εξατομικευμένο διαιτολόγιο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού. Συνίσταται επίσης περαιτέρω παρακολούθηση με στόχο την πιο εξειδικευμένη ανανέωση του διαιτολογίου αποσκοπώντας στην τελειοποίησή του για πιο δυνατά και υγιή μαλλιά.
 
 
Η εξειδικευμένη κλινική μαλλιών Bergmann Kord παρέχει δωρεάν εξατομικευμένη πληροφόρηση που οδηγεί στις κατάλληλες αποτελεσματικές λύσεις εφόσον τυχόν αποσπασματικές ή πρόχειρες παρέχουν μια παροδική ή με αμφίβολα αποτελέσματα αντιμετώπιση. 
 
 
Η φιλοσοφία έγκειται σε ασφαλείς και όχι τυχαίες επιλογές με στόχο ένα μόνιμο και ολοκληρωμένο αισθητικά αποτέλεσμα αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων ή αναγκών του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.  
 
 
Για το λόγο αυτό διατίθενται έμπειροι επιστημονικοί σύμβουλοι καθώς και εξειδικευμένο δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων (πλαστικοί χειρουργοί, βιοχημικοί, δερματολόγοι, ενδοκρινολόγοι-διατροφολόγοι) ώστε να προκύπτει ένα άρτιο διαγνωστικό αποτέλεσμα.
 
 
Ο διαγνωστικός έλεγχος συμβάλλει στη σωστή αποτίμηση της κατάστασης καθώς οδηγεί στην πιο ενδεδειγμένη πρόταση αντιμετώπισης. Στα πλαίσια αυτού εξετάζεται το ενδεχόμενο πιθανών δυσλειτουργιών του τριχωτού ή των μαλλιών και προσδιορίζεται η εκατοστιαία αναλογία των φάσεων της τρίχας. Διερευνάται η ύπαρξη δυστροφικών τριχών, υπολογίζεται η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, εντοπίζονται και κατηγοριοποιούνται τα αίτια της τριχόπτωσης.
 
 
Εάν η τριχόπτωση οφείλεται σε οργανικούς παράγοντες, κρίνεται απαραίτητη η διεξαγωγή αιματολογικών ή ορμονολογικών εξετάσεων, μελέτη της διατροφής και εξειδικευμένος δερματολογικός έλεγχος.

Σχετικά Άρθρα