Το πρώτο βήμα σε σημάδια τριχόπτωσης

Τα βήματα με πρώτα σημάδια τριχόπτωσης

 

Το φαινόμενο τριχόπτωση αποτελεί μια πολύπλοκη κατάσταση που οφείλει να διερευνηθεί σε βάθος για την αναζήτηση των αιτίων που τη δημιουργούν και πιθανώς να συνδέονται με οργανικές λειτουργίες ή με δερματολογικά χαρακτηριστικά.
Πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της αραίωσης κρίνεται απαραίτητη μια υπεύθυνη ενημέρωση, ειλικρινής πληροφόρηση και εμπεριστατωμένη διάγνωση από τους ειδικούς που καλούνται να υποδείξουν το πλέον κατάλληλο πλάνο για τη λύση.
Η εξειδικευμένη κλινική μαλλιών Bergmann Kord, με 37 χρόνια πείρα στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, παρέχει προσωπική διάγνωση και εξέταση χωρίς οικονομική επιβάρυνση ώστε ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί πλήρως και εν συνεχεία να επιλέξει μαζί με τον ειδικό τη λύση που κρίνεται κατάλληλη για την περίπτωσή του.
Για να υπογραμμίσει τη σημασία της διάγνωσης, συστήνει την εξατομικευμένη πληροφόρηση σε προσωπικό ραντεβού, καθώς τυχόν αποσπασματικές ή πρόχειρες λύσεις παρέχουν μια παροδική ή με αμφίβολα αποτελέσματα αντιμετώπιση.
Επισκεπτόμενος, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος, τη κλινική, του παρέχεται τριχολογική διάγνωση με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και πάντα σε συνάρτηση με τις διαθέσιμες τεχνικές. Η φιλοσοφία έγκειται στην ασφαλή επιλογή της κατάλληλης λύσης με στόχο ένα μόνιμο και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα ανάλογα τη περίπτωση και τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.
Για αυτόν το λόγο, είναι διαθέσιμοι έμπειροι σύμβουλοι μαζί με το επιστημονικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (πλαστικοί χειρουργοί, βιοχημικοί, δερματολόγοι, ενδοκρινολόγοι-διατροφολόγοι) ανάλογα τη περίπτωση ώστε να προκύπτει πάντα ένα άρτιο διαγνωστικό αποτέλεσμα.
Το προσωπικό ραντεβού διάγνωσης περιλαμβάνει κλινική επισκόπηση, μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού και των μαλλιών (Microscopic Hair & Scalp Analysis) μέσω ειδικής μικροκάμερας, καταγραφή του ιατρικού ιστορικού, κλινική επισκόπηση, μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού και των μαλλιών και τριχοριζόγραμμα.
Κατά τη διάγνωση, εξετάζονται τυχόν δερματολογικοί παράγοντες, οργανικές δυσλειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της τρίχας (διάμετρος, πυκνότητα, μήκος, ποιοτική επάρκεια) ενδελεχώς. Έτσι, ο διαγνωστικός έλεγχος συμβάλλει στη σωστή αποτίμηση της κατάστασης και οδηγεί σε μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες που αναδεικνύουν την πιο ενδεδειγμένη λύση.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο δερματολογικών παραγόντων πάθησης, προσδιορίζονται πιθανές δυσλειτουργίες του τριχωτού ή των μαλλιών καθώς και η εκατοστιαία αναλογία των φάσεων της τρίχας.
Διερευνάται η ύπαρξη δυστροφικών τριχών, υπολογίζεται η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, εντοπίζονται και κατηγοριοποιούνται τα αίτια της τριχόπτωσης.
Εάν οφείλεται σε οργανικούς ή ορμονικούς παράγοντες, κρίνεται απαραίτητη η διεξαγωγή αιματολογικών ή ορμονολογικών εξετάσεων, διατροφική μελέτη και εξειδικευμένος δερματολογικός έλεγχος.
Την διάγνωση ακολουθεί η δημιουργία ενός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας το οποίο θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού έχει σχεδιαστεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Στην κλινική μαλλιών Bergmann Kord εφαρμόζονται όλες οι τελευταίες τεχνολογίες σε συνδυασμό με απόλυτη προσωπική υπευθυνότητα και αποκλειστική εξειδίκευση επί της αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή όλα αυτά τα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα