Υπέροχα, υγιή μαλλιά – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

 

 

Τα μαλλιά διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της γυναίκας, με την καθημερινή τους φροντίδα να αποτελεί μια αναγκαία διαδικασία. Για πολλές γυναίκες, τα μαλλιά εκφράζουν τη θηλυκότητα και την ομορφιά. Υπάρχουν όμως και κάποιες απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν όχι μόνο την καλή υγεία των μαλλιών αλλά και την εμφάνισή τους;

• Λούσιμο: Η συχνότητα του λουσίματος θα πρέπει να καθορίζεται βάσει των αναγκών των  μαλλιών & των συνθηκών. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος αραιώνουμε το σαμπουάν με νερό σε αναλογία 1:3 και εφαρμόζουμε χλιαρό προς ζεστό νερό κάνοντας απαλό, ήπιο μασάζ με τις εσωτερικές άκρες των δακτύλων. Για περισσότερη λάμψη, το τελικό ξέβγαλμα γίνεται με κρύο νερό, ενώ στο τέλος ταμπονάρουμε απαλά τα μαλλιά με την πετσέτα δίχως να ασκούμε τριβή.

• Χτένισμα: Καλό είναι το σεσουάρ (εάν χρησιμοποιείται) να απέχει τουλάχιστον 20 εκ. από τα μαλλιά και να λειτουργεί σε ενδιάμεση θερμοκρασία και όχι στο πολύ ζεστό. Επίσης καλό θα ήταν να φροντίζουμε να μη στεγνώνουμε τελείως τα μαλλιά εκτός των σημείων που απαιτούν φορμάρισμα και αποφεύγουμε όσο γίνεται τα χτενίσματα που ταλαιπωρούν τα μαλλιά, όπως και το σφιχτό δέσιμο.

• Χημικές διεργασίες (βαφές, ανταύγειες κα): τα ταλαιπωρημένα μαλλιά πρέπει να ενισχύονται με ειδικά προϊόντα και θεραπείες μαλλιών που αναδομούν, δυναμώνουν & ενυδατώνουν τα μαλλιά, ενώ παράλληλα προστατεύουν από την ξηρότητα, τη θαμπάδα και την ψαλίδα.

• Ήλιος: Καλό είναι, να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση των μαλλιών στις ηλιακές ακτίνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να εφαρμόζουμε τα κατάλληλα προστατευτικά προϊόντα. Η επαφή με το χλωριωμένο νερό της πισίνας, αφυδατώνει τα μαλλιά, στερώντας τους τη λάμψη και τη ζωντάνια.

• Ύπνος: Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος θεωρείται βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών.

• Διατροφή & Κάπνισμα: η προσεγμένη διατροφή συνεισφέρει θετικά στην προσπάθεια  διατήρησης της καλής υγείας των μαλλιών, καθώς για να αναπτυχθεί και να συντηρηθεί η τρίχα, πρέπει αφενός η διατροφή μας να είναι ισορροπημένη και να περιέχει ποικιλία ομάδων τροφών, ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία της πρώτης ύλης για την σύνθεσή της, αφετέρου να είναι πλούσια σε βιταμίνες ώστε η πρώτη αυτή ύλη να μεταβολιστεί σε ενέργεια και δομικά υλικά.

Η φροντίδα των μαλλιών από την Bergmann Kord 

Με περισσότερα από 36 χρόνια εμπειρίας & εξειδίκευσης στη φροντίδα των μαλλιών, η εξειδικευμένη κλινική μαλλιών Bergmann Kord διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την εξασφάλιση της καλής υγείας των μαλλιών, με παράλληλη φροντίδα του δέρματος της κεφαλής.

Σχετικά Άρθρα