Νέα τεχνική μαλλιών για ογκολογικούς ασθενείς

τριχοτεχνική για ογκολογικούς ασθενείς

 

Οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες μεταξύ άλλων, έρχονται αντιμέτωποι με ένα από τα συμπτώματα της θεραπείας, που είναι η απώλεια μαλλιών.
Μία νέα τεχνική όμως, η HOS-2 που εφαρμόζεται από την Bergmann Kord, αποτελεί το πρώτο στον κόσμο που εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης μαλλιών, εξασφαλίζει εγγυημένη λύση για χιλιάδες ογκολογικούς ασθενείς. Εμείς απευθυνθήκαμε στους ειδικούς της κλινικής και στον γενικό διευθυντή, Βαρδή Κορδερά, προκειμένου να μας μιλήσουν για την επαναστατική αυτή τεχνική.
Οι ογκολογικοί ασθενείς που επισκέπτονται την Bergmann Kord, μπορούν πλέον να κάνουν μια νέα τεχνική η οποία είναι πρωτοποριακή και εξασφαλίζει την ίδια εικόνα των μαλλιών με τα δικά τους με μόνιμη χρήση όλο το 24ωρο. Λίγα λόγια για αυτήν την τεχνική.
Η Bergmann Kord εφαρμόζει αποκλειστικά στην Ελλάδα για ασθενείς που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία και χάνουν τα μαλλιά τους, την καινοτόμο τεχνική HOS-2 που υπερτερεί σε σχέση με την καθιερωμένη λύση της περούκας παθήσεων, εξασφαλίζοντας στους ασθενείς την δυνατότητα να διατηρήσουν τη αρχική τους εικόνα.
Η τεχνική αυτή βασίζεται στην κατασκευή ενός πανομοιότυπου hair system με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναλόγως περίπτωσης.
Αποτελείται από μια, ειδικής κατασκευής, μεμβράνη πάνω στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας και χρώματος με του ασθενούς.
Εν συνέχεια αυτή η μεμβράνη εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και διατηρεί απόλυτη σταθερότητα όλο το 24ωρο.
Η κατασκευή HOS-2 είναι εγκεκριμένη από το FDA (Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ), αποτελείται από υποαλλεργικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλής, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα και λόγω της εξαιρετικής της λεπτότητας δεν αφαιρεί από το άτομο την αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων.
hos2

 

Πότε μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνική; Πριν την έναρξη των χημειοθεραπειών ή κατά τη διάρκεια;
 
Εμείς πάντα συστήνουμε πριν ξεκινήσει η απώλεια των μαλλιών του ασθενή να γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις (χρώμα, μήκος, κουπ, κτλ.). Στη συνέχεια προετοιμάζονται τα νέα μαλλιά και εφαρμόζονται την στιγμή κατά την οποία ξεκινάει η απώλεια τους. Ενδεικνύεται για ασθενείς που κατά την διάρκεια αυτής της φάσης δεν επιθυμούν να γίνει αντιληπτή η απώλεια των μαλλιών τους από τη χημειοθεραπεία. Η τεχνική HOS-2 βοηθάει σημαντικά την ψυχολογία του ασθενή και αυτό ενισχύει τη θεραπεία του γιατρού με καλύτερα αποτελέσματα.
Πόσος χρόνος απαιτείται και ποια είναι η διαδικασία;
 
Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της παραγγελίας (μήκος, χρώμα, ποσοστό λευκών) και κυμαίνεται από 10-25 ημέρες. H διαδικασία τοποθέτησης ολοκληρώνεται με ιδιαίτερη προσοχή σε 2 ώρες περίπου από εξειδικευμένο προσωπικό. Η μεμβράνη επικολλάται στο τριχωτό της κεφαλής όπου και εφαρμόζει τέλεια και με απόλυτη σταθερότητα για όλο το 24ωρο δίχως να χρειαστεί να αφαιρεθεί. Είναι απολύτως ασφαλής και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα δίχως να επηρεάζεται η υγιεινή του.
hos2

 

Σε περίπτωση που ο ασθενής δεν έχει στην πόλη του Bergmann Kord, και δεν δύναται να πάει σε κάποιο κέντρο, μπορεί να γίνει η διαδικασία στο σπίτι;
 
Η φροντίδα των νέων μαλλιών γίνεται όπως και πριν με τα δικά του μαλλιά. Τα νέα μαλλιά της HOS-2 λούζονται και χτενίζονται όπως τα φυσικά. Χρειάζεται μία μόνο μηνιαία συντήρηση για την ανανέωση του gel στήριξης. Σε διαφορετική περίπτωση που δεν δύναται να μετακινηθεί ο ασθενής, προτιμούνται άλλες εξίσου αποτελεσματικές τεχνικές.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα hos2.gr ή να προγραμματίσουν ένα δωρεάν ραντεβού ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά σε οποιοδήποτε κέντρο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρόδο καλώντας στο 800 11 00 111 (χωρίς χρέωση από σταθερό για όλη την Ελλάδα) ή στα επιμέρους τηλέφωνα κάθε κλινικής.
hos2

 

 
Τιμές που κυμαίνεται και τι συμμετοχή έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία;
 
Υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης ενός μέρους του κόστους της τεχνικής HOS-2 από τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις διαφοροποιήσεις της παραγγελίας του ασθενή. Ο ασθενής θα πρέπει να ζητήσει την γνωμάτευση του γιατρού προκειμένου να κατατεθούν τα απαιτούμενα χαρτιά. Η κλινική μας παρέχει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά κατασκευής του προϊόντος, που ζητούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

hos2
hos2
hos2

 

 

περούκες παθήσεων για ογκολογικούς ασθενείς     περούκες παθήσεων για ογκολογικούς ασθενείς     περούκες παθήσεων για ογκολογικούς ασθενείς

 

Σχετικά Άρθρα

Μοιραστείτε το με έναν φίλο
Ένα θέμα που θα σε ενδιαφέρει: Νέα τεχνική μαλλιών για ογκολογικούς ασθενείς
Σύνδεσμος: https://www.kordhairclinics.gr/blog-metamosxefsi-malliwn-bergmann-kord-hair-clinics-medical-wigs-texniki-hos/