Οι σύγχρονες λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Καθώς τα μαλλιά αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο της αντρικής και γυναικείας εμφάνισης και η διατήρηση της καλής τους υγείας & ομορφιάς είναι αιτούμενο για το καθένα, η απώλεια των μαλλιών επιφέρει έντονη ανησυχία & συναισθηματική επιβάρυνση. Και παρόλο που η τριχόπτωση πλήττει κυρίως το αντρικό φύλο και το γυναικείο φύλο παρουσιάζει αυξημένο ποσοστό εμφάνισης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η εξειδικευμένη κλινική μαλλιών Bergmann Kord παρέχει τη δυνατότητα για πληθώρα έγκυρων & αποτελεσματικών επιστημονικών λύσεων για τον έλεγχο της τριχόπτωσης και την αποκατάσταση των μαλλιών.

Αίτια & Αντιμετώπιση
 
 
Βασική αιτία της τριχόπτωσης θεωρείται η κληρονομικότητα. Στη γυναικεία τριχόπτωση τα πράγματα είναι πιο σύνθετα  και μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, σε δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς, σε παθήσεις του τριχωτού, σε αυστηρές δίαιτες ή κακής ποιότητας διατροφή, σε αναιμία, σε λήψη διαφόρων φαρμακευτικών αγωγών, σε διάφορες παθήσεις, σε έντονο stress, σε αυτοάνοσα νοσήματα κα.
Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό αφενός να πραγματοποιείται σωστή διάγνωση και αφετέρου να ακολουθείται η ενδεδειγμένη αγωγή κατά της τριχόπτωσης.
Μεταμόσχευση Μαλλιών
 
Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί ιατρική μέθοδο για την οριστική αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, έχοντας εξασφαλίσει σε χιλιάδες άντρες και γυναίκες τη μόνιμη αποκατάσταση των μαλλιών τους.
Πρόκειται για εντελώς ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί λίγες ώρες και πραγματοποιείται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα. Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από 3 μήνες και δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ, ενώ ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επέρχεται μετά από 10 μήνες.
Η σύγχρονη & πιο εξελιγμένη εκδοχή της μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιείται με λήψη τριχοθυλακίων από το πίσω τμήμα της κεφαλής (δότρια περιοχή) & εμφύτευση αυτών στις περιοχές της κεφαλής που εμφανίζουν αραίωση (λήπτρια περιοχή). Δεδομένης της εμφύτευσης των νέων μαλλιών με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιείται και η φυσική τους έκφυση, μπορούμε να επιτύχουμε απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.
Οι πιο σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η FUT (Follicular Unit Transplantation) και η FUE (Follicular Unit Extraction).
 
Θεραπεία Τριχόπτωσης με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες (ΑΑΠ)
 
Η θεραπεία τριχόπτωσης με αυξητικούς παράγοντες  εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης διαφόρων αιτιολογιών, για την αντιμετώπιση της γυροειδούς αλωπεκίας και για την πρόληψη της τριχόπτωσης.
Η μέθοδος αξιοποιεί τις ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων (Growth Factors), οι οποίοι είναι πρωτεΐνες που περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματος και καθώς αναπτύσσουν αναπλαστική και αναγεννητική δράση, μπορούν να επανενεργοποιήσουν τα αδύναμα ενήλικα βλαστοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής και κατ΄επέκταση και των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν, ώστε να είναι πλέον σε θέση να δώσουν νέα μαλλιά αλλά και ενδυνάμωση, μεγαλύτερη διάμετρο & μήκος στα υπάρχοντα μαλλιά.
Μέσω της θεραπείας τριχόπτωσης με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες, αυξάνουμε την ποσότητα των αυξητικών παραγόντων, οπότε ενεργοποιείται μεγαλύτερος αριθμός ενηλίκων βλαστοκυττάρων και ως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται η αυτοαποκατάσταση των δυσλειτουργιών σε πιο σύντομο χρόνο & με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Η μέθοδος ΑΑΠ είναι απόλυτα ασφαλής και ολοκληρώνεται σε περίπου 1 ώρα. Πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία, φυγοκέντρηση του αίματος και έγχυση του εμπλουτισμένου πλάσματος στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.
Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας  είναι εντυπωσιακά και αφορούν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των μαλλιών, καθώς η τριχόπτωση αναστέλλεται και μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα σταθερό.
Θεραπείες Τριχόπτωσης με Soft Laser
 
 
Για τις περιπτώσεις εξασθενημένων μαλλιών που χρειάζονται ενδυνάμωση εφαρμόζονται  εξειδικευμένες μη φαρμακευτικές θεραπείες που ενισχύουν τα μαλλιά και παράλληλα αντιμετωπίζουν πιθανές δυσλειτουργίες του δέρματος της κεφαλής. Οι θεραπείες είναι απολύτως εξατομικευμένες και η συμπληρωματική εφαρμογή του Soft Laser μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά τους.

Σχετικά Άρθρα