Αγάπη vs. Αλληλεγγύη : 1 – 1 !

H Bergmann Kord βασικός Χορηγός στους παράλληλους αγώνες Μπάσκετ  ΑΡΑΞΟΣ – ΚΕΘΕΑ – ΕΠΑΓ. ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – Γήπεδο Ολυμπιάδας» – 17/12/2016
 

 

 

 
 
Το Σάββατο 17/12/2016, τα Επιστημονικά Κέντρα Bergmann Kord συμμετείχαν – ως βασικός χορηγός –  στο Φιλικό Αγώνα Μπάσκετ, τον οποίο διοργάνωσε, με απόλυτη επιτυχία, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ειδ. Επαγ. Γυμνασίου – Ειδ. Επαγ. Λυκείου Ειδικής Αγωγής και ο Πρόεδρός του κος. Αθανάσιος Παπουτσάκης, στο Κλειστό Γήπεδο Ολυμπιάδας, στην Πάτρα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το «Κοινωνικό» τους «Πρόσωπό».
Στο πλαίσιο της βασικής χορηγίας προσέφεραν ειδική θεραπεία σε ένα από τα παιδιά του σχολείου, το οποίο πάσχει από καρκίνο και ανήκει σε άπορη οικογένεια.
Επίσης, μέσω της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του «HAIR for HELP», θα κατασκευαστεί περούκα, η οποία στη συνέχεια θα δοθεί σε ένα από τα παιδιά, που θα επιλέξει ο Σύλλογος, μέσω αντιστοίχων κριτηρίων.
Η παραπάνω ενέργεια, εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «HAIR for HELP», η οποία ενθαρρύνει την εθελοντική προσφορά μαλλιών, με σκοπό να κατασκευαστούν περούκες παθήσεων, οι οποίες διατίθενται δωρεάν, σε άπορους Συνανθρώπους μας που νοσούν.
Στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η Ενημέρωση, η Ευαισθητοποίηση, η αύξηση Συμμετοχής του κόσμου σε Κινήσεις Κοινωνικής Συνεισφοράς και η ουσιαστική Ψυχολογική Υποστήριξη στον Πάσχοντα Συνάνθρωπο.
Ο συγκεκριμένος Αγώνας διεξήχθη μεταξύ των ομάδων ΚΕΘΕΑ & 116ης Πτέρυγας Μάχης Αράξου, με παράλληλη συμμετοχή και της ομάδας μπάσκετ του Ειδ. Επαγ. Γυμνασίου – Ειδ. Επαγ. Λυκείου Ειδικής Αγωγής Πάτρας.
Διαιτητές του τουρνουά,  ήταν  η κα. Αδαμαντία Κυριακού και ο κος. Αλέξανδρος Λαμπίρης.
Για τους συγκεκριμένους, παράλληλους αγώνες, δεν θα καταγράψουμε σκορ. Στους αγώνες αυτούς δεν υπήρχαν ηττημένοι. Ήταν ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ !
Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, μας έδωσαν την ευκαιρία να τα καμαρώσουμε και να νιώσουμε πραγματική υπερηφάνεια, για την δύναμη και την αγάπη τους!
Η εκδήλωση ήταν σπουδαία και το ουσιαστικό της νόημα, σφραγίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στο τέλος του αγώνα, σε μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα, η Χριστιάνα, εκ των παρευρισκομένων θεατών, αποφάσισε να χαρίσει 20 εκατοστά από τα μαλλιά της, για να συμβάλει και εκείνη, στην κατασκευή της προσφερόμενης περούκας.
Ο ενθουσιασμός και οι αντιδράσεις ήταν συγκινητικές, ενώ αναμένονται ακόμη περισσότερες ενέργειες, ώστε τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) να σταματήσουν πλέον να τίθενται στο περιθώριο και να αντιμετωπίζονται με προκατάληψη, από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.
Η Bergmann Kord, κατανοώντας στο ακέραιο την σπουδαιότητα των παραπάνω, βρίσκεται, πάντα, κοντά σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη, καθώς και σε αυτούς που μάχονται για εξασφάλιση ποιότητας ζωής σε όλους τους Συνανθρώπους μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα