Третмани против паѓање на коса

 

Третмани против паѓање на коса 

 

BERGMANN KORD третманите против паѓање на коса и овозможуваат на косата исхрана и зајакнување со цел да се забави процесот на опаѓање на косата и да се зајакне истата.

Нашата клиника применува третмани со volumed® и третмани со растителни стем клетки (Мalus Domestica), кои се прилагодени на специфичните потреби на пациентот.

Hair_loss_treatment

 

Третмани со растителни стем клетки

Третманите со растителни стем клетки, кои се базирани на најнапредни и најнови истражувања за одложување на стареењето на фоликулите на косата, го забавуваат природното стареење на фоликулите предизвикуваат подмладување на клеточно ниво и ја одржуваат виталноста на скалпот.Растителните стем клетки содржат слични епигенетски фактори како човечките стем клетки, а екстрактите на растителните стем клетки носат значајни нутритиенти до човечките стем клетки. Овие нутритиенти ги подобруваат отпорноста и здравјето на човечките клетки.

Покрај Malus Domestica, третманите со растителни стем клетки се дополнети со активни состојки (Caffeine, Gingko Biloba, Glycoproteins Glutamine, Helianthus Annuus, Hydrolyzed Soy Protein, Lavandula Angustifolia, Lecithin, Mentha Arvensis, Methyl Nicotinate, Moringa Oleifera, Salvia Officinalis, Green Tea, Vitamine E) кои се дерматолошки тестирани и се имплементираат кај:

 • Лица кои страдаат од опаѓање на косата
 • Лица кои имаат тенка, слаба коса
 • Лица кои сакаат да ја пролонгираат младоста на скалпот и косата
 • Лица кои биле подложени на оксидативен стрес и ризикуваат рано стареење

 

SOFT LASER третмани

 

После волуменозните третмани и третманите со растителни стем клетки, дополнителната употреба на мекиот ласер ја оптимизира нивната ефективност.softlaser_2Ласерскиот зрак делува механички: го снабдува скалпот со енергија, која на подлабоко клеточно ниво се трансформира во хемиска.

Како резултат на тоа предизвукува :

 • локална дилатација на крвните садови и го зголемува протокот на крв
 • ја стимулира и ја поттикнува микроциркулација на скалпот
 • ја зголемува оксигенацијата и исхраната на фоликулите на коса
 • го одложува циклусот на раст на косата
 • ги активира корените на косата
 • го активира и го збогатува со енергија клеточниот метаболизам и клеточната активност
 • ја подобрува пенетрацијата и апсорбцијата на другите состојки при третманите
 • ги активира ензимите и синтезата на протеини
 • ги оживува, реконструира и регенерира ткивата

А како резултат на тоа :

 • се зголемува процентот на коса во анагената фаза
 • се забрзува стапката на растење на косата
 • губитокот на коса значително се стабилизира, бидејќи се оневозможува активноста на 5-а редуктазата и

DHT

  • ја регулира активноста на лојните жлезди
  • ги стабилизира нарушувањата на скалпот
  • ја зголемува еластичноста на скалпот
  • значителен број на влакна од телогената фаза преминуваат во анагената фаза
  • ги подобрува квалитативните и квантитативните карактеристики на отворот на влакното (здравост, дијаметар, флексибилност, сила и јачина)
  • косата добива на јачина, енергија, густина, волуме, виталност и убавина
   Soft Laser може да се употребува во сите фази на губитокот на косата, како и при третманот против нарушување на скалпот (зголемено замастување, сув скалп, црвенило, чешање, првут) и неговата имплементација е безболна и безбедна.

 

BERGMANN KORD

 

третманите против опаѓање  на косата се применуваат кај луѓе кои имаат искусено губење на косата (често во раните стадиуми) и сакаат да го забават губитокот на косата. Сите терапии се исто така конципирани да ги третираат можните нарушувања на скалпот