Η Τριχόπτωση ως Γυναικεία Υπόθεση.

2

Και όμως !  Υπάρχουν πολλές θεραπείες αντιμετώπισης

Θεωρούμε συνήθως την τριχόπτωση αντρική υπόθεση αλλά είναι εξίσου και γυναικεία. Το 40% των ανθρώπων που έχουν προσωρινή ή χρόνια απώλεια μαλλιών είναι γυναίκες. Ζητήσαμε από τον Βαρδή Κορδερά, Γενικό Διευθυντή της Bergmann Kord να μας μιλήσει για τη θηλυκή πλευρά της τριχόπτωσης.

Η διατήρηση της καλής υγείας και ομορφιάς των μαλλιών αποτελεί για της γυναίκες βασικό ζητούμενο. Τα μαλλιά ανέκαθεν συμβόλιζαν την ομορφιά και την θηλυκότητα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η πολυπλοκότητα των ρόλων που αναλαμβάνουν δημιουργεί επιπρόσθετο άγχος, που επιβαρύνει τις λειτουργίες του οργανισμού τους. Στην Bergmann Kord προσεγγίζουμε το πρόβλημα με ευαισθησία, διακριτικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα που απαιτείται. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η αποκατάσταση, τόσο λιγότερο τραυματική θα είναι αυτή η «περιπέτεια». Η αποκατάσταση θα γίνει σωστά. Θα μελετηθεί επιστημονικά το πρόβλημα και θα βρεθεί η πλέον αξιόπιστη λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε γυναίκας.

Αιτίες και λύσεις

Βασική αιτία της τριχόπτωσης θεωρείται η κληρονομικότητα που στο γυναικείο οργανισμό μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό ορμονικών διαταραχών, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αναιμία, αυστηρές δίαιτες ή κακίας ποιότητας διατροφή, κάπνισμα, κ.α. Χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτης, παθήσεις του θυρεοειδή αδένα, δερματολογικές ασθένειες προκαλούν αλωπεκία αγνώστου αιτίας σχετιζόμενες ωστόσο με διαταραχές της άμυνας του οργανισμού. Από την άλλη, παθήσεις του τριχωτού ή τυχόν αυτοάνοσα νοσήματα επιβαρύνουν την τρίχα. Όταν μια γυναίκα έρθει σε εμάς, το πρώτο που επιδιώκουμε είναι μια απόλυτα ειδικευμένη διάγνωση πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Όπως λοιπόν τα αίτια έτσι και οι λύσεις αντιμετώπισης της τριχόπτωσης ποικίλουν.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες και αιμοπετάλια γνωστή και ως θεραπεία  ΑΑΠ, εξειδικευμένη αγωγή Volumed που περιλαμβάνει προϊόντα φυτικής προέλευσης ή εκείνη με ενεργά φυτικά βλαστοκύτταρα που ενισχύονται με τη χρήση του Soft laser. Σε προχωρημένες περιπτώσεις όπου υπάρχει εκτεταμένη μορφή ανδρογενετικής αλωπεκίας ή σε χρόνια έντονη αραίωση της μπροστινής γραμμής, προτείνεται η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο μεταφοράς τριχοθυλακίων.

H New age θεραπεία

Πρόκειται για μια νέα επαναστατική τεχνική προσθετικής μαλλιών, μη χειρουργική, για την αποκατάσταση της αραίωσης σε οποιαδήποτε περίπτωση. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για την κάλυψη περιοχών του τριχωτού της κεφαλής, που έχουν χαθεί για διαφορετικούς λόγους, σε οποιαδήποτε βαθμίδα αραίωσης ή σημεία όπου η φαρμακευτική αγωγή ή η χειρουργική επιλογή δεν μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Το βασικό είναι ότι τα νέα μαλλιά έχουν απόλυτη επαφή με το δέρμα, ενώ η εφαρμογή γίνεται με ειδικό ζελέ και ο ενδιαφερόμενος έχει απόλυτη αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων. Μπορεί να εξακολουθήσει να κάνει όλες τις δραστηριότητες που είχε πριν, σαν να είναι τα δικά του μαλλιά.

Οι νέες τεχνικές για τους ογκολογικούς ασθενείς

Σε αυτή τη πολύ σημαντική για μας κατηγορία ασθενών εφαρμόζουμε την καινοτόμο τεχνική HOS (Hollywood On the Streets), που αποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο αποκατάστασης των χαμένων μαλλιών λόγω ιατρικών καταστάσεων. Η τεχνική HOS υπερτερεί σε σχέση με την κλασσική περούκα παθήσεων και καλύπτει ολοκληρωτικά τις «αδυναμίες» της, αφού με αυτή τα μαλλιά λούζονται, χτενίζονται και επιδέχονται κάθε είδους κομμωτικές διεργασίες και τη χρήση προϊόντων περιποίησης. Χάρη στην εξαιρετική λεπτότητα του υλικού δεν γίνεται αντιληπτή στην όραση και στην αφή και επιτρέπει την πλήρη αίσθηση εξωτερικών ερεθισμάτων. Σημαντικό δε είναι το γεγονός ότι δεν επηρεάζει την επανέκφυση νέων μαλλιών, μετά το πέρας της θεραπείας.

Ομορφιά και ευεξία

Το Δερματολογικό Κέντρο Skin Center χαρακτηρίζεται από την υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα, την πολυτέλεια και την άνεση. Οι άριστα καταρτισμένοι και έμπειροι γιατροί του τομέα Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας έχουν την ικανότητα να παράσχουν στους πελάτες του, εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως εφαρμογές Νευροτοξίνης , Laser Αποτρίχωση, Αντιγήρανση, Υαλουρονικό Οξύ, Μεσοθεραπεία Προσώπου και Σώματος, Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας, Χημικό Peeling, Ακμή και Ουλές Ακμής, Νήματα PDO, Έλεγχος Σπίλων, Δερματοχειρουργική κ.α.

Από την άλλη μεριά τα Kurland Spa δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ολιστικές υπηρεσίες wellness και περιποίησης για το σώμα και το πρόσωπο. Και όλα αυτά προσφέρονται σε ένα μοναδικό περιβάλλον, όπου κυριαρχούν η υποβλητική ατμόσφαιρα από δεκάδες αρωματικά κεριά, η ethnic μουσική και η διακόσμηση με στοιχεία Άπω Ανατολής.

Διευθύνσεις Επιστημονικών Κέντρων :

* Αθήνα (Κεντρικά) : Λεωφ. Κηφισίας 348 (Έναντι Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ»), Τ.Κ. 152 33 Χαλάνδρι, Αθήνα,
Τηλ.: 210 68 28 888

* Αθήνα : Λεωφ. Συγγρού 203, Τ.Κ. 171 21 Νέα Σμύρνη, Αθήνα, Τηλ.: 210 93 11 111

* Θεσσαλονίκη : Αδριανουπόλεως 20 & Αιγαίου, Τ.Κ. 551 33 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 45 85 55

* Πάτρα : Αγίου Ανδρέου 111, Τ.Κ. 262 21 Πάτρα, Τηλ.: 2610 42 45 45

* Λάρισα : Μαρίνου Αντύπα 2 & Κούμα (Κεντρική Πλατεία Λάρισας), Τ.Κ. 412 22 Λάρισα, Τηλ.: 2410 66 00 90

* Ηράκλειο : Γεωργ. Παπανδρέου & Δρακοντοπούλου 49, Τ.Κ. 713 06 Ηράκλειο, Κρήτη, Τηλ.: 2810 34 20 65

* Ρόδος : Καναδά 73 (Πλατεία Αγ. Νικολάου), Τ.Κ. 851 00 Ρόδος, Τηλ.: 22410 78 302

1

Online Διάγνωση

Συμπληρώστε την παρούσα
Φόρμα Διάγνωσης εξ Αποστάσεως.
Συλλέξτε πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση τριχόπτωσης. Επιβεβαιώστε ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά και από την άνεση του χώρου σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έναρξη

Σχετικά Άρθρα