Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Health & Wellness Secrets event στο Ecali Club

Ecali Club Wellness
(Δημοσιεύθηκε στο www.businessnews.gr την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016)
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση ΗΕΑLTH & WELLNESS SECRETS, στο Ecali Club, από την εταιρία First Communications. Συμμετείχαν κορυφαίοι ομιλητές από τον χώρο της Υγείας & της Ευεξίας, οι οποίοι ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους.
Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση ΗΕΑLTH & WELLNESS SECRETS, στο Ecali Club, από την εταιρία First Communications. Συμμετείχαν κορυφαίοι ομιλητές από τον χώρο της Υγείας & της Ευεξίας, οι οποίοι ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η καταξιωμένη δημοσιογράφος υγείας, κα Αλεξία Σβώλου, η οποία τόνισε την σημασία διατήρησης καλής υγείας, που επηρεάζει όχι μόνο την προσωπική μας κατάσταση, αλλά και την κατάσταση της δημόσιας υγείας, καθώς τα χρόνια νοσήματα απορροφούν το 75% των δαπανών υγείας.
Ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος – Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Αγ. Σάββα, ανέλυσε την « Σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής για την υγεία μας». Πλέον, σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), «Υγεία είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας του ατόμου και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Η ατομική συμπεριφορά παίζει τεράστιο ρόλο, πάνω από 50% στην κατάσταση της υγείας μας, ενώ οι ίδιοι επιβαρυντικοί παράγοντες ενέχονται σε όλες τις ασθένειες. Επιπλέον, μεγάλη σημασία έχουν τα κοινωνικά δίκτυα, δηλ. « η αίσθηση ότι ανήκεις κάπου, βοηθάει και στην υγεία.»
Ο κ. Νικόλαος Κουβελάς, Επ. Καθηγητής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής της EuroDentica Specialized Dental Care, παρουσίασε τις « Tελευταίες εξελίξεις της οδοντιατρικής στην αισθητική & ρομποτική οδοντιατρική». Η πρώτη εντύπωση που κάνουμε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το χαμόγελό μας. Η αισθητική οδοντιατρική κάνει πλέον θαύματα, ενώ η τεχνολογία cad/cam είναι το μέσο της ρομποτικής Οδοντιατρικής, που δίνει τη δυνατότητα στον Οδοντίατρο να δημιουργεί Ολοκεραμικές αποκαταστάσεις όπως στεφάνες (θήκες), ένθετα, επένθετα και όψεις πορσελάνης σε ένα μόνο ραντεβού, χωρίς μεταλλικό σκελετό.
Η κα Άννα Μαρία Παπίρη, Beauty & Wellness editor, συγγραφέας “Η Επανάσταση της Νεότητας”), μας μίλησε για τις «Καθημερινές συνήθειες που μας γερνάνε και πως θα τις αλλάξουμε…..». Η γήρανση είναι ευκαιρία για μία νέα ζωή, ενώ η αντιγήρανση αποτελεί πρόληψη και στρατηγική φροντίδας του οργανισμού μας σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν στρατηγικές που αντιστρέφουν τον χρόνο, όπως ο επαρκής ύπνος, οι τεχνικές χαλάρωσης και αντιστρές, η κοινωνική ζωή, η γυμναστική σώματος και μυαλού, η εφαρμογή νέων μοντέλων στον τρόπο σκέψης και συναισθημάτων κλπ.
Η κα Λίνα Φίλη, Φαρμακοποιός- Διευθύντρια Marketing της Avène – Pierre Fabre, μας μίλησε για το πώς να «Δείτε τον SUN φίλο!». Η καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και η αποτελεσματική προστασία των παιδιών από τον ήλιο, από την πολύ μικρή ηλικία, που υλοποιούν τα εργαστήρια Avène σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (ESCF), ξεκινά άμεσα με την καμπάνια ενημέρωσης SunPass (Πρόγραμμα Επισήμανσης των Σχολείων- νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία). Ο άνθρωπος χρειάζεται τον ήλιο για την φυσική του ευεξία, την παραγωγή βιταμίνης D και την διέγερση του μεταβολισμού του, όμως 15 λεπτά καθημερινής έκθεσης είναι αρκετά και βέβαια χρειάζεται η κατάλληλη αντιηλιακή προστασία και μάλιστα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλο τον χρόνο.
Ο κ. Βασίλειος Αθανασίου , Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος, MD, PhD, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών, μας μίλησε για την «Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Όταν η φύση χρειάζεται βοήθεια…». 1 στα 6 ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας είναι υπογόνιμο, ενώ στην Ελλάδα τα υπογόνιμα ζευγάρια είναι 250.000 – 300.000. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση γεννήσεων κατά 61% από γυναίκες >40 ετών. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων και εμβρύων αποτελεί μια ασφαλή & αξιόπιστη τεχνική, με ελάχιστες επιπλοκές τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Επίσης εκτός από την «Κοινωνική Κρυοσυντήρηση» : Αναβολή & καθυστέρηση εγκυμοσύνης / μητρότητας για λόγους κοινωνικούς (καριέρα, εύρεση ιδανικού συντρόφου στο μέλλον κ.α), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δημιουργήθηκε και το τμήμα ΓΟ.ΝΕ.ΑΣ (Γονιμότητα σε Νεοπλασματικούς Ασθενείς).
Ο κ. Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της BERGMANN KORD, παρουσίασε το θέμα «Ποιότητα ζωής στους ογκολογικούς ασθενείς». Πρόκειται για την νέα Εξειδικευμένη Τεχνική, που προσφέρει η Bergmann Kord, για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς και η οποία αποτελεί το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε από τον FDA ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης των μαλλιών, δίνοντας αυτοπεποίθηση και ασφάλεια για μία φυσιολογική ζωή. Προσφέρει την δυνατότητα στον ασθενή να μπορεί να διατηρήσει ακριβώς την αρχική εικόνα των μαλλιών του, να μπορεί να επιδοθεί σε κάθε είδους δραστηριότητα, να τα λούζει, κουρεύει, χτενίζει όπως και τα κανονικά μαλλιά, Διατηρεί μόνιμα τα νέα του μαλλιά (το hair system παραμένει όλο το 24ωρο & δεν αφαιρείται.
Ο κ. Παναγιώτης Σάνδρης , Πλαστικός Χειρουργός, Executive Director LASERMED, μας μίλησε για τις «Μη επεμβατικές θεραπείες και πως αποφασίζουμε τι είναι καλύτερο για μας». Οι εξελίξεις στον τομέα της πλαστικής αισθητικής ιατρικής είναι ραγδαίες, εφάμιλλες αυτών της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές δυνατότητες στις μη επεμβατικές θεραπείες, όπως η χρήση laser, ραδιοσυχνοτήτων, υπερήχων, plasma σαν ενέργεια, βιο-νανοτεχνολογία, ενέσιμα, νήματα, εξατομικευμένα καλλυντικά κλπ. Οι μη επεμβατικές θεραπείες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, λογικό κόστος, ταχύτητα, φυσικό αποτέλεσμα, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι γίνεται σωστή επιλογή γιατρού, δεν ζητούνται υπερβολές και υπάρχει καλή σχέση μεταξύ γιατρού- ενδιαφερομένου.

Business News Ecali Club

Business News Ecali Club 2

 

Σχετικά Άρθρα