FUT Τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών

FUT hair transplant

 

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μοναδική ιατρική λύση για την οριστική αντιμετώπιση της Aνδρογενετικής Aλωπεκίας – του πιο κοινού τύπου ανδρικής τριχόπτωσης.
Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των παλαιοτέρων μεθόδων, οι σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης έχουν τη δυναμική να επιτυγχάνουν ολοκληρωμένο αισθητικά αποτέλεσμα, που δε φανερώνει καν την πραγματοποίηση επέμβασης – αρκεί βεβαίως να εφαρμόζονται από έμπειρους, εξειδικευμένους ιατρούς που κατέχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες.
Το ιατρικό επιτελείο της Bergmann Kord εφαρμόζει τις πιο εξελιγμένες τεχνικές μεταμόσχευσης, οι οποίες πραγματοποιούνται με μεταφορά τριχοθυλακίων από το πίσω και πλάγιο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής στην περιοχή της αραίωσης.
Τεχνική FUT (Follicular Unit Transplantation)
 
Ο σχεδιασμός του πλάνου της επέμβασης πραγματοποιείται αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της προσωπικής διάγνωσης & του λεπτομερούς τριχολογικού ελέγχου. Συνυπολογίζονται όλες οι επιμέρους παράμετροι και τα χαρακτηριστικά του ενδιαφερόμενου, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό μιας μεταμόσχευσης μαλλιών που θα είναι απόλυτα ταιριαστή.
Η ιατρική ομάδα αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες της δότριας περιοχής για προσφορά τριχοθυλακίων και παράλληλα φροντίζει για διατήρηση αποθέματος στην περίπτωση που προκύψουν μελλοντικές ανάγκες για επόμενη συνεδρία. Η εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης επομένως αποτελεί παράγοντα καθοριστικής σημασίας για τον σχεδιασμό του πλάνου της επέμβασης.
Η FUT πραγματοποιείται με τη λήψη συνεχόμενου μοσχεύματος από τη δότρια περιοχή και στη συνέχεια τη μεταφορά και τοποθέτηση των μεμονωμένων τριχοθυλακίων στην περιοχή που αντιμετωπίζει τριχόπτωση.
Με τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία όπως είναι τα ειδικά μικροσκόπια επιτυγχάνεται η αναπαραγωγή του φυσικού τρόπου έκφυσης των μαλλιών και επομένως εξασφαλίζεται απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.
Η τεχνική μεταμόσχευσης FUT διακρίνεται για το Εξατομικευμένο Πλάνο Μεταμόσχευσης Μαλλιών (PHTP) αφού για κάθε ενδιαφερόμενο, καταρτίζεται ένα ατομικό πλάνο για τη μεταμόσχευση με τη συμβολή του ιατρού και βάσει των αποτελεσμάτων της διάγνωσης.
Επίσης, η τεχνική της Τριχοφυτικής Σύγκλισης που εφαρμόζεται στη δότρια περιοχή δεν αφήνει σημάδια. Η μεταμόσχευση είναι εντελώς ανώδυνη και δεν εμφανίζεται μετεγχειρητικό οίδημα.
Τα νέα μαλλιά επανεκφύονται μετά από περίπου 3 μήνες και δε διαφέρουν από τα παλιά στην εμφάνιση. Μπορούν να λουστούν, χτενιστούν και να κουρευτούν κανονικά. Αναπτύσσονται σταδιακά και το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μετά από 10-12 μήνες. Κατά τις πρώτες μετεγχειρητικές μέρες χρειάζεται σχετική προσοχή και το νοσηλευτικό προσωπικό αναλαμβάνει όλη τη μετεγχειρητική φροντίδα των μαλλιών. Στη συνέχεια, δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα.
Με την εξελιγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUT, οι εξειδικευμένοι γιατροί της κλινικής μαλλιών Bergmann Kord επιτυγχάνουν φυσικό, ολοκληρωμένο αισθητικά αποτέλεσμα, απόρροια συνδυασμού τελειοποιημένης χειρουργικής δεινότητας και υψηλής αισθητικής αντίληψης.

Σχετικά Άρθρα