Εξελιγμένες θεραπείες κατά της τριχόπτωσης

Θεραπείες κατά της τριχόπτωσης
Οι θεραπείες μαλλιών, που μπορεί κανείς να επιλέξει, διατίθενται από την επιστημονική κλινική μαλλιών Bergmann Kord η οποία εδώ και 37 χρόνια κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και μεταμόσχευσης μαλλιών.
Αφού προηγηθεί εμπεριστατωμένος τριχολογικός έλεγχος από τους ειδικούς και προταθούν όλες οι εναλλακτικές για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, ο ενδιαφερόμενος ακολουθεί τον κύκλο των θεραπειών που ταιριάζουν στις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών του.
Πρόκειται για μη φαρμακευτικές θεραπείες που εφαρμόζονται σε λεπτά, εξασθενημένα μαλλιά για ενδυνάμωση ή επανόρθωση.  Περιλαμβάνουν την αναδόμηση ή αποκατάσταση δυσλειτουργιών του τριχωτού όπως ξηρότητα, ερυθρότητα, λιπαρότητα ή κνησμό.
Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια η Θεραπεία Τριχόπτωσης με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες (ΑΑΠ) με τη χρήση αυξητικών παραγόντων εφαρμόζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
Αξιοποιούνται οι αναγεννητικές ιδιότητες του πλάσματος του αίματος και των έμμορφων συστατικών του, κατόπιν αιμοληψίας που πραγματοποιείται. Όλα τα συστατικά που συμπεριλαμβάνονται στο πλάσμα συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ιστών που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη και στην αναγέννηση των κυττάρων.
Η Θεραπεία (ΑΑΠ) συνιστάται σε προχωρημένη αραίωση, στην αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας, της γυναικείου τύπου ανδρογενετικής αλωπεκίας και σε κάποιους τύπους γυροειδούς αλωπεκίας ή ακόμη και σε συνδυασμό με τη μεταμόσχευση μαλλιών για ακόμα πιο ενισχυμένο αποτέλεσμα.
Μπορεί επίσης να εφαρμοσθεί συνδυαστικά με την ιοντοφόρεση, που αφορά τη μεταφορά ιόντων στο δέρμα μέσω διαδερμικής χορήγησης. Η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος συμβάλλει ώστε να εισχωρήσουν τα ιονισμένα τμήματα στους βαθύτερους ιστούς. Πρόκειται για μια μη επεμβατική, ανώδυνη μέθοδο που παρέχει τις υψηλότερες συγκεντρώσεις από θεραπευτικές ουσίες.
Η Θεραπεία ΑΑΠ σε συνδυασμό με τη θεραπεία Volumed®, ή αλλιώς φυτοθεραπεία, και τη χρήση Soft Laser επιτυγχάνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Πρόκειται για δέσμη laser, απολύτως ασφαλής χωρίς την παραμικρή παρενέργεια, που τροφοδοτεί το τριχωτό με ενέργεια η οποία σε κυτταρικό επίπεδο μετασχηματίζεται σε χημική.
Προκειμένου να καταγράφεται η αποτελεσματικότητα κάθε κύκλου θεραπειών, στο τέλος κάθε τριμήνου διενεργείται επαναληπτικός τριχολογικός έλεγχος από το ιατρικό επιτελείο της Bergmann Kord κατά τον οποίο επανεξετάζονται τα μαλλιά και καταγράφονται τα νέα ποσοστά τριχών.

Σχετικά Άρθρα