Αποκατάσταση μαλλιών μετά τη χημειοθεραπεία

Ένα από τα αναμενόμενα στάδια της θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου είναι η τριχόπτωση. Η όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογική κατάσταση αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα, κατά τους επιστήμονες, καταπολέμησης και ίασης της εν λόγω ασθένειας. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται η συνδρομή των ειδικών ώστε να αποφανθούν, και εν τέλει να υποδείξουν την καλύτερη δυνατή μέθοδο αντιμετώπισης της απώλειας μαλλιών, οφειλόμενης σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία.
Μέσω της καινοτόμου τεχνικής HOS-2 που εφαρμόζεται με επιτυχία και κατ’ αποκλειστικότητα από την αναγνωρισμένη κλινική μαλλιών Bergmann Kord έρχεται να υπογραμμιστεί η σπουδαιότητα της φυσικής αποκατάστασης των μαλλιών.
Η τεχνική αποκατάστασης με φυσικά μαλλιά HOS-2 (Hollywood On the Streets) που χρησιμοποιήθηκε αρχικά στα κινηματογραφικά πλατό του Hollywood για τις ανάγκες των γυρισμάτων αποτελεί το πρώτο ιατρικό προϊόν αποκατάστασης της τριχόπτωσης στον κόσμο που καταχωρήθηκε στον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων).
Βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system. Κατασκευάζεται από υποαλλεργικό υλικό και αποτελείται από ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ιδίου χρώματος και ποιότητας με τα πραγματικά. Επικολλάται στο τριχωτό της κεφαλής και παρέχει μόνιμη 24ωρη εφαρμογή. Είναι απόλυτα ασφαλές και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα δίχως να επηρεάζεται η υγιεινή του.
Η Bergmann Kord προσφέρει εγγυημένη λύση κατά της τριχόπτωσης για χιλιάδες ασθενείς που χάνουν τα μαλλιά τους. Σε σχέση με τις γνωστές ως τώρα περούκες διαθέτει τα εξής συγκριτικά πλεονεκτήματα: διατήρηση της αρχικής (προ έναρξης χημειοθεραπείας) εικόνας των μαλλιών με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, σταθερή εφαρμογή, απουσία βάρους, αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων, περιποίηση ακριβώς ίδια όπως στα φυσικά μαλλιά. Επιπρόσθετα, καλύπτεται μέρος του ποσού από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Με την εξελιγμένη ιατρική τεχνική της HOS-2 καταργείται η μέχρι πρότινος καθιερωμένη λύση της περούκας παθήσεων. Μπορεί κανείς να αισθανθεί ασφάλεια και να αγαπήσει τη νέα, αλλά γνώριμη, εικόνα του εαυτού του, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να οχυρωθεί απέναντι στο δύσκολο και άνισο αγώνα με τον καρκίνο.

 

Σχετικά Άρθρα