7 συμβουλές για δυνατά και υγιή μαλλιά

Woman hair loss
Τα μαλλιά μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας. Θα πρέπει να τα φροντίζουμε όπως ακριβώς τον εαυτό μας. Στη κλινική μαλλιών Bergmann Kord εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και μέσα από την εκτεταμένη εμπειρία μας σας παραθέτουμε μερικές πολύτιμες & σύντομες συμβουλές που συμβάλλουν στην καλή κατάσταση των μαλλιών.
Οι συμβουλές αυτές είναι αποτέλεσμα συσσωρευμένης εμπειρίας 37 ετών, δεκάδων χιλιάδων διαγνώσεων και επιτυχημένων θεραπειών κατά της τριχόπτωσης.
1. Λούσιμο
Όσον αφορά το λούσιμο, καλό είναι να αποφεύγεται καθημερινά και να προτιμάτε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε 2 ημέρες (φυσικά αναλόγως των αναγκών της τρίχας & των συνθηκών της ζωής σας). Πριν το λούσιμο αραιώστε το σαμπουάν με χλιαρό νερό σε αναλογία 1:3 και αποφύγετε τις έντονες μαλάξεις, κάνετε ήπιο μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων. Στο τελικό ξέβγαλμα προτιμήστε όσο πιο κρύο νερό αντέχετε.
 
2. Στέγνωμα
Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη χρήση σεσουάρ. Σκουπίζετε απαλά με μια πετσέτα τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, χωρίς να τα τρίβετε. Εάν τελικά χρησιμοποιείτε σεσουάρ φροντίστε να το κρατάτε πάντα σε απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστά από τα μαλλιά σας και σε ενδιάμεση θερμοκρασία. Για να αποφευχθεί η εξασθένιση της τρίχας από το στέγνωμα των μαλλιών θα σας συμβουλεύαμε να μην τα στεγνώνετε τελείως μετά το λούσιμο.
 
3. Προϊόντα σαμπουάν
Βρείτε τον τύπο των μαλλιών σας (λιπαρά, ξηρά, λεπτά κλπ) & χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιλαμβάνουν μαγιά μπύρας, μέλι, τσουκνίδα, φασκόμηλο, λιναρόσπορο αναλόγως των χαρακτηριστικών των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τρίχας.
4. Τριχολογικός έλεγχος
Στη Bergmann Kord προσφέρουμε διάγνωση η οποία περιλαμβάνει πλήρη τριχολογικό έλεγχο και ανάλυση της τρίχας, το οποίο θα υποδείξει και τα ιδανικά, για εσάς, προϊόντα.
5. Μάσκα μαλλιών
Καθιερώστε τη μάσκα μαλλιών που ταιριάζει στη φυσιολογία των μαλλιών σας. Χρησιμοποιείστε δαφνέλαιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε που σταματά την τριχόπτωση τη ψαλίδα και δίνει λάμψη στα μαλλιά σας. Εναλλακτικά, το δενδρολίβανο τα βοηθά να μακρύνουν αφού κάνοντας μασάζ, σε συνδυασμό με το σαμπουάν, στο δέρμα του κεφαλιού διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και δυναμώνουν οι ρίζες των μαλλιών. Επίσης, το καστορέλαιο, που απλώνεται στις ρίζες, διακρίνεται για την αντιμυκητιακή του δράση συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγρασίας της τρίχας.
 
6. Προϊόντα για κατανάλωση
Κάποια επιπλέον προϊόντα που μπορείτε να καταναλώσετε για την ενδυνάμωση των μαλλιών σας είναι το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, η βρώμη, τα αυγά, τα δημητριακά ολικής άλεσης και φυσικά τα λαχανικά όπως καρότο, σπανάκι, μπρόκολο. Εάν ψάχνετε και για μια γεύση… γλυκιά που θα διατηρήσει υγιή τα μαλλιά σας, θα τη βρείτε στη μαύρη σοκολάτα.
7. Εξειδικευμένες συμβουλές
Συμπληρωματικά μπορείτε να επισκεφθείτε τους ειδικούς της Bergmann Kord για οποιοδήποτε ερώτημα αφορά τα μαλλιά σας ή ακόμα και εάν παρατηρήσετε διαφορά στην εικόνα τους ή σχετικά έντονη τριχόπτωση κατά το λούσιμο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι επειδή η τριχόπτωση αποτελεί συνήθως τη μία εκ διαφόρων συνιστωσών μιας σύνθετης κατάστασης (που ενδέχεται να αφορά το δέρμα της κεφαλής ή/και  τον οργανισμό), συστήνεται η εξαρχής εξατομικευμένη & ολοκληρωμένη αντιμετώπιση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμμή χωρίς χρέωση 800 11 00111 για όλη την Ελλάδα ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kordhairclinics.gr

 

Σχετικά Άρθρα